Tai Chi Tao is gebaseerd op een eeuwenoude bewegingsvorm uit China.
Tai Chi Tao is gebaseerd op een eeuwenoude bewegingsvorm uit China. ((Foto: Aangeleverd))
Bedrijf in Beeld

Maak lichaam en geest los met Tai Chi Tao

  Bedrijf in Beeld

LANGEDIJK/ HEERHUGOWAARD - Tai Chi Tao is gebaseerd op een eeuwenoude bewegingsvorm uit China. Je lichaam maak je los en je geest breng je tot rust met zachte, ronde bewegingen, gebruikmakend van het principe Yin en Yang (leeg en vol). De oefeningen zijn vaak gebaseerd op de vijf elementen: water, hout, vuur, aarde en metaal en dierenbewegingen.

Alle elementen zijn verbonden met onder meer orgaansystemen, lichaamsdelen, zintuigen, klanken en kleuren. Dit alles wordt gebruikt om de balans te vinden tussen lichaam en geest, tussen denken en voelen. Je voelt je na de oefeningen ontspannen en vol energie. Tai Chi Tao is voor iedereen toegankelijk, juist omdat het niet om de prestatie gaat, maar om het ervaren, het voelen van de oefeningen, je eigen grenzen, je eigen mogelijkheden.

De eerste (open) les is maandag 9 september van 09.15 tot 10.15 uur, dinsdag 10 september van 19.10 tot 20.10 uur en van 20.15 tot 21.15 uur (Vorm) in wijkcentrum De Horst aan het Van Eedenplein 5 in Heerhugowaard en donderdag 12 september van 09.00 tot 10.00 uur in Dansschool Schavemaker aan de Dorpsstraat 510 in Noord-Scharwoude.

Meer weten? Bel 0226-314702 of mail naar famwedekind@hetnet.nl.

Meer berichten