Vanaf 2021 is het Fijn Wonen in Heerhugowaard

Partnerbijdrage
De heren Bouwhuis en Van den Berg bij de woningen in aanbouw.
De heren Bouwhuis en Van den Berg bij de woningen in aanbouw. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - De realisatie van zes Fijn Wonen-woningen aan het Gerard Douplantsoen in Heerhugowaard gaat als een speer. In opdracht van Woonwaard worden hier eengezinswoningen gebouwd voor twee tot drie personen. De betrokken partijen kwamen maandag 14 december bij elkaar op de bouwplaats om de voortgang met eigen ogen te zien en een klein handje mee te helpen. 

Dat de bouw van de rijtjeswoningen supersnel gaat, is een feit. Door de bouwen-in-één-dag methode die Fijn Wonen, het woonproduct van Van Wijnen, toepast, is de bouwtijd relatief kort omdat de woningen als kant-en-klare elementen uit de fabriek worden aangeleverd. Hierdoor kunnen ze gemakkelijk op locatie in elkaar gezet worden. 

‘Nul-op-de-meter’

“Door ons te verdiepen in mens en organisatie kunnen we een passend product en een passende dienst aanbieden, horend bij de specifieke klantvraag”, vertelt Jan Herm Bouwhuis, accountmanager voor de regio Midden bij Fijn Wonen. Het woningtype dat gerealiseerd wordt, de 101, bestaat uit twee woonlagen en wordt nul-op-de-meter afgeleverd. Daarnaast beschikken de woningen over een tuin. “Precies waar Woonwaard om vroeg”, sluit hij af. 

Ook Sirik van den Berg, projectmanager bij Woonwaard, is blij met het snel bouwen van deze duurzame woningen. Beide heren troffen elkaar maandagmorgen op de bouwplaats en naast het bekijken van de voortgang hielpen ze ook nog een handje mee met het plaatsen van één van de gevels. 

Eerder realiseerde Fijn Wonen hier al 24 nul-op-de-meter-woningen. De zes woningen zijn een aanvulling hierop en zullen in het eerste kwartaal van 2021 afgeleverd worden aan de nieuwe huurders. Van Wijnen bouwt hierna verder aan een appartementengebouw met drie woonlagen en acht twee-onder-één-kapwoningen in dezelfde woonwijk.