Alexander Obbink: 'Door dit jaarabonnement ga ik me zeker meer verdiepen in kunst'.
Alexander Obbink: 'Door dit jaarabonnement ga ik me zeker meer verdiepen in kunst'. ((Foto: Aangeleverd))

Kunstkerk voor Kenia

  Cultuur

HEERHUGOWAARD - Op de veiling die gehouden werd voor Samen voor Kenia, stelde Kunstkerk Heerhugowaard een jaarabonnement beschikbaar. Samen voor Kenia is een gemotiveerde groep mensen die de komende weken daadwerkelijk gaat helpen bij het opzetten van een school voor verpleegkundigen. Er staan liters verf voor ze klaar om het verblijf op te knappen voor zeventig leerlingen, zowel intern als dagopleiding. De tuin wordt ook onder handen genomen.

De hoogste bieder op het jaarabonnement voor de kunstuitleen werd Alexander Obbink, projectmanager bij een designbureau en voorzitter van het jeugdwerk in de protestantse kerk van Heerhugowaard. Zijn hobby's zijn hardlopen en hij is vrijwilliger bij Stichting Philadelphia, die ondersteuning verlenen aan mensen met een beperking. Alexander: "Ik heb niet zoveel met kunst, maar toen ik laatst in het Rijksmuseum was viel mijn oog op een klein schilderijtje van Jan Cornelisz Verspronck. Een meisje in een weelderige lichtblauwe jurk. Ze keek alsof ze wilde zeggen: ik zou veel liever buitenspelen. Heel gedetailleerd en breekbaar. Als je een paar passen terug deed vielen alle elementen in elkaar."

Obbink kwam schilderijen uitzoeken in de Kunstkerk. "Door dit jaarabonnement ga ik me zeker meer verdiepen in kunst"

Kunstkerk is te vinden aan de Stationsweg 53 in Heeerhugowaard. Kijk voor de openingstijden op www.kunstkerkheerhugowaard.nl of bel 072-8795585

Meer berichten