Uniek jongerentheater van Featherhair Creations in Cool

Cultuur
Jongeren krijgen bij Featherhair Creations volop de ruimte om zich creatief te ontwikkelen.
Jongeren krijgen bij Featherhair Creations volop de ruimte om zich creatief te ontwikkelen. (Foto: BBM)

HEERHUGOWAARD - Featherhair Creations, het theatercollectief dat is opgericht door de 17-jarige Anne Hiddinga, geeft jonge mensen de kans om vrij en veilig zichzelf te ontwikkelen. Anne: "Wij streven ernaar om samen met een team van jonge en getalenteerde jongeren eigen producties te schrijven en te produceren." Zondag 1 december wordt in Cool kunst en cultuur de eerste voorstelling gegeven van de productie 'Zoals het wordt verteld'.

Featherhair Creations is uniek in haar branche door de sterke invloed van jonge mensen en het ontbreken van inschrijfgeld. Anne: "Wij eisen niet dat je jaren podium ervaring hebt of een bepaalde opleiding hebt gedaan. Wij vinden dat jong talent een eerlijke kans verdient om trots haar eigen verhaal te vertellen in samenwerking met een hecht team. Featherhair Creations staat voor jong talent; alles wordt door de jeugd gedaan. Ieder nummer, decorstuk, foto en nog veel meer is bedacht en in elkaar gezet door beginnende, jonge makers. En wat is het resultaat prachtig!"

'Zoals het wordt verteld' is een eigentijdse, dynamische en muzikale theatervoorstelling over een groep jonge mensen die het leven, de liefde en de eindigheid vanuit verschillende perspectieven bekijkt. Ruben en Bo gaan beiden door een moeilijke tijd. Ruben ziet het niet meer zitten en worstelt zich door de dagen. Bo staat echter heel anders in het leven. Voor Ruben en de rest van de vriendengroep lijkt het leven te gaan zoals het zou moeten gaan in hun examenjaar van het VWO. Na het examenfeest wordt de vriendengroep onaangenaam verrast door heftig nieuws. We volgen Ruben en Bo gedurende dezelfde 24 uur. Ruben denkt het verhaal te schrijven en te weten hoe het eindigt. Zodra Bo de pen in handen neemt, blijkt alles helaas net even anders te lopen dan de vrienden dachten en hun wereld staat plots op z'n kop.

Vergeet geen kaartje te kopen! Student of scholier? Met je CJP of studentenpas krijg je korting! Kaarten kunnen hier besteld worden.

Meedoen

Anne: "Hou je van acteren, liedjes of verhalen schrijven, fotografie, decorontwerpen, graphic design of een andere vorm van kunst en streef je net als wij naar een professioneel niveau? Samen met een hecht team doen we er alles aan om de producties tot een succesvol eind te brengen. Daar hebben we jou bij nodig! Ben je creatief en goed in samenwerken? Kijk op de site en stuur ons een mailtje! We willen je graag ontmoeten!"

Kijk hier voor meer info.