Tornado leidt gevoelige nederlaag

HEERHUGOWAARD - Tornado heeft tegen Geel-Zwart een gevoelige nederlaag geleden. De koploper in de poule was twee maatjes te groot voor Tornado: 22-35.
In de eerste helft kon Tornado goed bijblijven. Tornado verdedigde goed en Geel-Zwart had daar moeite mee. De Waardse keepster was daarbij een spelbreker. Jammer voor Tornado ketsten de eigen schoten nogal eens af op de paal. Twintig minuten lang bleven de Heerhugowaarders goed bij. Daarna kwam Geel-Zwart op dreef, zodat het bij rust 12-16 was. Met dat verschil leek er nog hoop te zijn voor Tornado, maar kort na de pauze maakte Geel-Zwart een einde aan die illusies. Hoewel Tornado bleef scoren speelde Geel-Zwart gevarieerder en werd de Waardse verdediging vakkundig omzeild. Tornado liet gaten vallen in de verdediging, waar de tegenstander direct van profiteerde en steeds verder uitliep. In een korte periode werd het 20-30 en zelfs 20-33. Het laatste doelpunt kwam van Tornado en de eindstand werd bepaald op 22-35.
Tornado speelt zondag 18 maart om 13.00 uur tegen U.S. in de Waardergolf.