Cast 'Zorro' compleet voor vlammende musical

  Nieuws
De hoofdrolspelers van 'Zorro', met vlnr. Jennifer Terwel, Leon Mulder, Wesley Lont en Daphne Dekker. (aangeleverde foto)
De hoofdrolspelers van 'Zorro', met vlnr. Jennifer Terwel, Leon Mulder, Wesley Lont en Daphne Dekker. (aangeleverde foto) (rodi.nl)

HEERHUGOWAARD - Brassica Musicals, Heerhugowaard's oudste, grootste en meest ambitieuze musicalvereniging, hield onlangs audities voor de musical 'Zorro'. Van de maar liefst vijftig getalenteerde (amateur)spelers deden er veertig een gooi naar een grote of kleine rol.
In tegenstelling tot de musical 'Titanic' waarmee Brassica vorig jaar drie keer theater Cool vol kreeg, heeft 'Zorro' slechts een klein aantal hoofdrollen. Een zware dobber dus voor het Artistiek Team. ,,Zorro is een vurig verhaal waarin alle disciplines van musical – spel, zang en dans – belangrijk zijn én waarin ook nog geschermd moet worden. Het totaalbeeld moet kloppen straks in april. En we willen het liefst iedereen op een plek zetten waar ze kunnen stralen én groeien", aldus regisseur Ineke de Geus.

Moeilijke puzzel

De audities vonden plaatsen in twee rondes: eerst één-op-één met het Artistiek Team (zang en spel). Op uitnodiging mocht een deel van deze auditanten in een tweede ronde aan de rest van de groep hun talent laten zien. En daar zie je dan toch de verschillen ontstaan: de een staat er voor het eerst en is nog onzeker in bewegingen of breekt zich op een hoge noot. De ander overtuigt al direct in spel of zang en lacht een valse noot weg. ,,Daar valt ook nog een jaar aan te werken", beaamt muzikaal leider Gerbrand Van Kolck.,,Daar hangt een goede auditie niet op." De regisseur en muzikaal leider zijn tijdens deze ronde vooral op zoek naar de vonk tussen spelers die straks op het toneel ook met elkaar het verhaal moeten dragen. Ook luisteren zij bijvoorbeeld hoe bepaalde stemmen klinken in duet, hoe spelers met hun zenuwen omgaan en wie er op natuurlijke wijze bij elkaar passen. ,,Er komt nog veel meer bij kijken. Het is elk jaar een moeilijke puzzel", aldus De Geus. ,,Er is erg veel talent in deze groep."
Uit deze puzzel is dit jaar Wesley Lont, pas twee jaar bij Brassica Musicals, naar voren gekomen als de beste kandidaat voor de titelrol in 'Zorro'. Zijn geliefde Luisa zal worden gespeeld door Daphne Dekker, die vorig jaar in 'Titanic' al liet horen over een gouden keel te beschikken. Tegenover hen staat zijn tirannieke broer Ramón, waarvoor Leon Mulder de beste kwaliteiten liet zien tijdens de audities, en aan zijn zijde siert Brassica-vedette Jennifer Terwel als de pittige zigeunerin Inez.
Nieuwkomer Dennis Burgers mag de grote bijrol Garcia op zich nemen, want bij Brassica telt je talent, niet hoe lang je al lid bent. ,,Ons hoofddoel is altijd om als groep, als geheel, samen na een jaar repeteren de best mogelijke musical op de planken te zetten in theater Cool", geeft voorzitter Cris Bakker aan. ,,En daar hebben we alle spelers voor nodig, met en zonder rol." Brassica staat erom bekend om met de vijftig-koppige groep prachtige scenes neer te zetten, waarbij iedereen op het podium staat en de zaal vocaal wegblaast. Dit keer met de heerlijke opzwepende muziek van de Gipsy Kings en veel voetenwerk in flamenco-dansen en zwaardgevechten.
Zorro staat 12, 13 en 14 april 2019 op de planken in Cool kunst & cultuur. De kaartverkoop is reeds gestart en verloopt via het theater.

Meer berichten