Genieten tijdens Klassiek op het Plein

  Nieuws
Het Pál Hermann Ensemble uit Hongarije betovert het publiek met onder meer een klassiek muziekstuk van Mozart. (aangeleverde foto)
Het Pál Hermann Ensemble uit Hongarije betovert het publiek met onder meer een klassiek muziekstuk van Mozart. (aangeleverde foto) (rodi.nl)

HEERHUGOWAARD - Het Coolplein is vier zaterdagen in juli en augustus (28 juli, 4, 11 en 18 augustus) het decor van Klassiek op het Plein. Jonge talentvolle musici van over de hele wereld geven een gratis openluchtconcert met toegankelijke klassieke stukken. Vele nationaliteiten, met één gemeenschappelijke passie. Muziek brengt mensen samen en verbindt.
De eerste editie, zaterdagmiddag 28 juli, was alvast bijzonder geslaagd, vertelt Angela de Reuver, publiciteitsmedewerker bij Cool kunst en cultuur. ,,Na de verkoelende buien op zaterdagochtend was de temperatuur precies goed tijdens het concert. Het zonnetje scheen en de harde wind zorgde nog even voor een komische noot toen de bladmuziek van de Zuid-Koreaanse violiste Elly Suh weg dreigde te waaien. Fred Suring, die de presentatie verzorgde, was er gelukkig snel bij om de bladmuziek op z'n plek te houden. Hij probeerde dit zo 'onzichtbaar' mogelijk te doen, tot hilariteit van het publiek half liggend onder de lessenaar, zodat Elly Suh verder kon spelen." Jong en oud heeft volgens Angela genoten van deze zonnige Klassiek op het Plein. ,,Een klein meisje zat op de voorste rij met haar duim in haar mond, starend naar het podium, betoverd door de muziek. Alle 250 klaargezette stoelen waren bezet en ook de terrasjes op het Coolplein zaten zo goed als vol. Winkelend publiek dat uit Middenwaard kwam bleef even stilstaan om te horen wat voor moois er ten gehore werd gebracht. Het concert werd afgesloten met een staande ovatie van het publiek. Iedereen had zichtbaar genoten!"
Tijdens de tweede editie, zaterdag 4 augustus, is het podium voor het Hongaarse Pál Hermann Ensemble bestaande uit violist Bálint Kruppa, cellist Barnabás Baranyai en pianist Ádám Menyhei. Zij brengen drie stukken ten gehore: de Cellosonate in A van César Franck, het Pianotrio nr. 5 in E, KV 542 van Wolfgang Amadeus Mozart en het Pianotrio van Pál Hermann, de Hongaarse pianist naar wie het gezelschap zich vernoemd heeft. Het concert is van 16.00 tot 17.00 uur op het Coolplein in Heerhugowaard en is vrij toegankelijk. Reserveren is dus niet nodig. Bij slecht weer vinden de concerten binnen in de Rodi Media-zaal plaats.
Klassiek op het Plein is een initiatief van Cool kunst en cultuur in samenwerking met Muziekkring Heerhugowaard en The International Holland Music Sessions.

Meer berichten