Unieke rondleiding tijdens open dag Hugo-Waard

  Nieuws
(aangeleverde foto)
(aangeleverde foto) (rodi.nl)

HEERHUGOWAARD - Woonzorglocatie Hugo-Waard van De Pieter Raat Stichting aan het Gerard Douplantsoen 72 bestaat deze maand precies één jaar en dit viert de stichting graag samen met zoveel mogelijk mensen uit Heerhugowaard. Vrijdag 28 september tussen 11.00 tot 14.00 uur zijn belangstellenden van harte welkom op de feestelijke open dag.
De vrij toegankelijke open dag heeft als thema 'Veilig & Vitaal'. Belangstellenden kunnen deze dag deelnemen aan verschillende activiteiten die aansluiten bij dit thema, zoals de unieke rondleiding door het gebouw. Bezichtig een twee- en een driekamerappartement; bewoners vertellen graag over hun ervaringen in Hugo-Waard. De 'verborgen' plekjes in het complex worden onthuld en nieuwsgierigen kunnen kennismaken met de bijzondere 'spinning fiets'. In het restaurant kunnen bezoekers bij verschillende marktkramen informatie inwinnen over de woonzorglocaties en de activiteiten die georganiseerd worden voor bewoners. Vrijwilligers gaan graag in gesprek over het werk dat ze doen en de openstaande vacatures. Cliënten demonstreren op een ludieke manier hoe zij, met behulp van de Wii-spelcomputer, fit blijven en dankzij de 'Beleef TV' mentaal sterk blijven. Twee bevlogen verpleegkundigen laten geïnteresseerden zien welke hulpmiddelen zij gebruiken in de zorg. Bij hen kunnen bezoekers ook gratis hun bloeddruk laten meten.
Buiten op het terras kan men genieten van een drankje of hapje van de menukaart of kijken naar een demonstratie van pétanqueclub Ça Roule, bij de recent aangelegde jeu-des-boulesbaan in de open tuin. En een vrijwilliger fietst speciaal voor deze dag cliënten en belangstellenden rond op de duofiets; wie durft het aan?

Meer berichten
 

Fotoseries