Balletschool danst met live-orkest

  Nieuws
(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

HEERHUGOWAARD - Balletschool Heerhugowaard en Harmonie het Blazersensemble, ook uit Heerhugowaard, hebben de handen ineengeslagen. Tijdens het afgelopen Coolpleinfestival hebben zij al een voorproefje gegeven, maar nu staat er een groot gezamenlijk optreden op het programma.
Het Blazersensemble zoekt steeds naar nieuwe uitdagingen en omdat het orkest onder meer 'Het Zwanenmeer' van Tsjaikovski op het repertoire heeft staan, werd Balletschool Heerhugowaard bij het aankomende concert betrokken. De voorstelling varieert van pop tot jazz en van filmmuziek tot klassiek. Daarnaast wordt het muzikale sprookje 'Peter en de wolf' van Prokofjev opgevoerd. Ongeveer 150 dansers uit de selectiegroepen van de balletschool geven vorm aan de verschillende personages zoals de vogel, grootvader, de wolf en natuurlijk Peter. Het Blazersensemble speelt live de muziek en de verteller vertelt de avonturen die Peter beleeft, zodat ook het jongste publiek het verhaal kan meebeleven en het een echte familievoorstelling wordt.
Zondag 25 november vanaf 14.00 uur vindt mede dankzij subsidies van Stichting NUT en Gemeente Heerhugowaard deze familievoorstelling plaats in de Rodi Media-zaal van Cool kunst en cultuur. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.coolkunstencultuur.nl of aan de kassa. Voor kinderen geldt een gereduceerd tarief.

Meer berichten