Zwerfafval omtoveren tot nieuwe producten - Officiële opening Plastic Recycle Werkplaats Kooimeer

  Nieuws
Vijf van de jongeren die deelnemen aan het project, met vlnr: Renzo, Yousri, Tom, Chakira en Hind. (Foto: aangeleverd)
Vijf van de jongeren die deelnemen aan het project, met vlnr: Renzo, Yousri, Tom, Chakira en Hind. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

ALKMAAR - Op het schoolplein van de Kardinaal de Jongschool aan de Amalia van Solmsstraat 91 in Alkmaar vindt vrijdagmiddag 23 november om 16.00 uur de feestelijke opening plaats van de Plastic Recycle Werkplaats Kooimeer. Dit is een initiatief dat in samenwerking met de buurtbewoners en partners van woningcorporatie Van Alckmaer tot stand is gekomen, als project om de leefbaarheid en sociale samenhang in de Kooimeer te verbeteren.
In de werkplaats komen bewoners uit de wijk samen om nieuwe producten van zwerfafval te maken. Jongeren krijgen een belangrijke functie in de werkplaats. Onder leiding van de Kaasfabriek/ Fablab leren zij met speciale machines zwerfafval om te toveren tot nieuwe producten en zetten zich op deze manier in voor een schone wijk. Een win-win situatie: de jongeren zijn betrokken bij de wijk, zetten zich in een voor schone omgeving, verdienen daar een zakcentje mee en doen een waardevolle ervaring op. Bovendien geven zij hiermee een positief voorbeeld aan andere jongeren uit de wijk.

Sociale contacten

De Plastic Recycle Werkplaats Kooimeer is tevens een ontmoetingsplek voor bewoners uit de wijk, die worden uitgenodigd om mee te denken over activiteiten en workshops in de werkplaats. Zo wordt een integraal netwerk in de wijk gebouwd waar bewoners kunnen meedenken, meedoen en samenwerken. Het doel is om de sociale contacten en ontmoeting in de wijk te versterken. Ook worden activiteiten rondom het thema afval georganiseerd. Daarbij draait het om het vergroten van het bewustzijn over dit onderwerp, maar zeker ook om het schoonhouden van de buurt.
Opening

De Alkmaarse wethouder Duurzaamheid Christian Braak verricht samen met de jongeren de openingshandeling. Joke van den Berg (bestuurder Woonwaard) en Fons Köster (directeur Van Alckmaer) geven een toelichting. Bij de opening is er volop ruimte om de werkplaats te bekijken, buurtbewoners te ontmoeten en betrokkenen te spreken. Verder is er bij de opening volop ruimte om de werkplaats (met machines) te bekijken, de afvalquiz te spelen en Circus Circulair te bewonderen onder het genot van een hapje en een drankje.
Belangstellenden zijn van harte welkom om bij de feestelijke opening aanwezig te zijn.

Meer berichten
 

Fotoseries