Prijzenfestival voor Heerhugowaardse schaakjeugd

Sport
De Waardse schaaktalenten tonen trots hun prijzen.
De Waardse schaaktalenten tonen trots hun prijzen. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Het jeugdschaakseizoen heeft op de valreep toch nog een afsluitende avond gekregen. Donderdag 20 mei konden aan de Van Duivenvoordestraat de prijzen voor de eerste helft van de competitie worden uitgereikt. Daaraan vooraf gaven Ilse Brans en Evert Rus een simultaan. Evert won van Ayden Snijder en Sietze de Roon en hoefde alleen de koning om te leggen tegen Sam Duin. Ilse versloeg Jayden en Dylan van der Meulen, maar had het moeilijk tegen Linus Wermuth en Nevis Kooge. Nevis won uiteindelijk en de partij tegen Linus eindigde in een remise.

De revelatie van de eerste helft van de competitie was wel Tessel Schrijver. Ongeslagen werd hij clubkampioen. Tessel is met sprongen vooruitgegaan, mede dankzij veel spelen op zijn school, De Spinaker in Alkmaar. Iain de Kok, bijna een veteraan onder de jeugd, veroverde de tweede plek en de uit Schermerhorn afkomstige Nevis Kooge werd derde.

Bolletjestrui

Bij de B-spelers was Linus Wermuth, eveneens afkomstig uit Schermerhorn, de sterkste. De overige prijswinnaars waren Sam Duin, Ayden Snijder en Bratt Beertsen. De prijzen voor de Bolletjestrui gingen respectievelijk naar Tessel Schrijver wiens Elo met 64 punten was gestegen, en Linus Wermuth die 19 punten bij elkaar sprokkelde. Tenslotte was er nog een fraaie beker beschikbaar als aanmoedigingsprijs voor Frank Schrijver. “En nu maar hopen dat Frank het in september weer aandurft om achter de 64 velden te duiken. Beetje trainen met je talentvolle broer Tessel, Frank en je zult spinazie eten!”, aldus Piet Konijn, jeugdleider bij Schaakvereniging Heerhugowaard. “Verder nog een woordje van dank aan alle jeugd(be)geleiders, met name John Nieuwland en Ilse Brans voor hun bijdrage aan vele geslaagde avonden.”