Fietsen en wandelen met een deskundige gids, het kan deze zomer n Langedijk.
Fietsen en wandelen met een deskundige gids, het kan deze zomer n Langedijk. ((Foto: aangeleverd))

Fietsen en wandelen in Langedijk

LANGEDIJK - Dat de gidsen van de Stichting Toeristische Promotie Langedijk erg actief zijn en iedere keer er weer in slagen om leuke en informatieve routes uit te zetten is ondertussen best wel bekend. Maar ze gaan de uitdaging niet uit de weg om waar mogelijk er een schepje bovenop te doen. Zo ook voor woensdag 3 juli.

Als eerste is er 's-middags een fietstocht. Onder leiding van de bekende Langedijker gids Peter de Nijs wordt er om 13.00 uur gestart vanaf de ingang van het Recreatiegebied Geestmerambacht tegenover Droompark Molengroet. De titel van de tocht is 'Leer en beleef Langedijk'. De tocht zelf is 27,5 km lang en kan met zowel gewone- als elektrische fietsen gevolgd worden. Onderweg wordt stil gehouden bij plekken die wat vertellen over de historie van de diverse dorpen. Halverwege is er tijd voor een kopje koffie of iets anders. Deelname is gratis.

Als tweede is er 's-avonds een interessante wandeltocht in Zuid-Scharwoude. Er wordt om 19.00 uur gestart bij de Roode Leeuw, het bekende etablissement aan de Dorpsstraat. Meteen wordt bij de start de historie van die Roode Leeuw verteld. Het oude gemeentehuis komt aan de orde en natuurlijk de prachtige Kooger kerk waarbij de paden en bruggen uiteraard niet vergeten worden. Ook hier is de deelname weer gratis (maar een bijdrage in de kosten voor de fotoboeken enz. wordt gewaardeerd).

Marsha Bakker
Meer berichten