Langedijker Schrijfster Afra Beemsterboer deelt graag het verhaal van de bakkerszoon Ton Weder, met mensen die wel van een goed verhaal houden.
Langedijker Schrijfster Afra Beemsterboer deelt graag het verhaal van de bakkerszoon Ton Weder, met mensen die wel van een goed verhaal houden. ((Foto: Ruby Groen))

Vaar mee en ontrafel het Mysterie van Langedijk

LANGEDIJK - Kent u dat verhaal van die bakker uit Broek op Langedijk die op een doodstille, pikdonkere nacht in 1927 iets heel vreemds ziet gebeuren, als hij nietsvermoedend een sigaretje staat te roken? Hij is daar zo verbaasd over dat hij het voorval opschrijft in zijn receptenboek. Als er vervolgens nog een aantal vreemde dingen gebeuren, ontstaat er een heel verhaal in zijn receptenboek. Dat steeds meer op een dagboek begint te lijken.

De Langedijker schrijfster Afra Beemsterboer kreeg dit dagboek van de jonge Tom Ton Weder in handen. Ze vond het te spannend om het voor zichzelf te houden. Dus deelt ze het graag met mensen die wel van een goed verhaal houden. Dit gebeurt tijdens een vaartocht, zodat de toehoorders meteen kunnen zien welke locaties ook in het verhaal voorkomen en belangrijk zijn om het mysterie te ontrafelen.

List en bedrog

In het gemoedelijke dorp, waar het leven zijn gangetje gaat, worden achter de schermen vuile spelletjes gespeeld. Duistere zaken worden verzwegen. Wie is er nog te vertrouwen? Het verhaal staat bol van list, bedrog en praktijken die het daglicht niet kunnen verdragen, maar… er is ook een plaats weggelegd voor de romantiek.

Donderdag was een aantal genodigden getuige van de première van het Mysterie van Langedijk. Onder leiding van schipper Hans Weder werd een mooie route route gevaren, terwijl het verhaal zich steeds verder ontrolde. Wilt u ook weten hoe het verhaal in elkaar zit? Vaar dan mee!

Vanaf museum BroekerVeiling vertrekt een koolvlet met mensen die het mysterie 'al varende voort' leren begrijpen, terwijl ondertussen kan worden genoten van het gezelschap en de mooie uitzichten. Tijdens de tocht wordt u voorzien van een hapje en een drankje en gaat u naar huis met een tastbare herinnering, passend bij het verhaal.

Nieuwsgierig geworden?

Het mysterie wordt onthuld voor groepen tot maximaal 20 personen. Ook kan het varende verhaal door de samenwerking Met Ruby Groen van LangedijkerUitje, onderdeel worden van uw personeels-, vrienden- of familieuitje. Voor beschikbaarheid, data, prijzen en locatie, neemt u contact op met info@langedijkeruitje.com.

Marsha Bakker
Meer berichten