De nieuwste aanwinst van het openluchtzwembad werd uitvoerig getest door enthousiaste dorpsjeugd.
De nieuwste aanwinst van het openluchtzwembad werd uitvoerig getest door enthousiaste dorpsjeugd. ((Foto: aangeleverd))

Nieuwe glijbaan zwembad Waarland

WAARLAND – Banana: dat is de naam van de nieuwe waterglijbaan van Zwembad Waarland, die zaterdag bij de opening van het zwemseizoen, in gebruik is genomen.

De nieuwste aanwinst van het openluchtzwembad werd uiteraard meteen uitvoerig getest door enthousiaste dorpsjeugd. Met Sofie Pippel uit IJmuiden en de Waarlandse Sven Dekker voorop, de bedenkers van de naam Banana.

Hoewel het nog wat fris was afgelopen zaterdag, weerhield dat de jeugd er niet van om bij de onthulling van de glijbaan te zijn én deze meteen uit te proberen. Kim Smit, die jarenlang zweminstructeur, badjuf en bestuurslid was bij het Waarlandse zwembad, onthulde de naam, die was gekozen uit zo'n honderd suggesties die binnenkwamen na een oproep op Facebook.

Banana

De Banana is de tweede waterglijbaan bij Zwembad Waarland: er was er al één bij het natuurbad, de Banana komt uit in het verwarmde chloorbad. Iedereen met een A-diploma mag er vanaf roetsjen. Zwembad Waarland nam de glijbaan over van een zwembad in Wormerveer, dat recent zijn deuren sloot. De overname was mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Stichting Waarlandfonds, die projecten steunt ten behoeve van de dorpsgemeenschap Waarland.

Het zwembadterrein is vanaf heden een rookvrije zone, en uitgebreid met extra bankjes rond het natuurbad. Informatie: www.zwembadwaarland.nl of kijk op de Facebookpagina voor het laatste nieuws over wel/niet open en speciale activiteiten.

Marsha Bakker
Meer berichten