Langedijker kolfkampioenschappen

Nieuws

LANGEDIJK - Evenals voorgaande jaren is er gekolfd om het heren-kolfkampioenschap van Langedijk. Langedijk kent een viertal banen. Celavie in Oudkarspel, Concordia in Noord-Scharwoude, een ‘vrije’ baan in Buiten Zorg, de Schelvis en De Roode Leeuw in Zuid-Scharwoude. In deze laatste werd dit kampioenschap gehouden door circa 100 kolvers, uiteraard allemaal uit Langedijk.
In een zeer spannende eindstrijd wist Detlef Redeker van Gezellig Samenzijn beslag te leggen op de eerste plaats met een totaal van 153 punten en hiermee werd hij dus Kolfkampioen van Langedijk. Hij was het dit zijn zenuwen het beste in bedwang wist te houden in de superklasse. Dick Beers van Op Maat legde beslag op de tweede plaats, en Niels Wissink van Onder Vrienden werd derde.
In de voorronden eindigde Peter van de Nieuwenhof, ook van Gezellig Samenzijn zeer verrassend op de eerste plaats, maar wist dit niveau in de finale niet te handhaven. Hij werd gedeeld eerste in de tweede klasse. Een fantastische prestatie.
In de eerste klasse ging Max Bruin van Gezellig Samenzijn met de eer strijken, in de tweede klasse Piet Moeijes van Op Maat gedeeld met Peter van de Nieuwenhof, en in de derde klasse eindigde Rob Jongewaard, van Onder Vrienden als eerste. Bij de nieuwelingen werd Roelof Sassen van Vriendenkring overwinnaar afgevlagd.
Dank zij de financiële steun van diverse sponsors werd dit evenement wederom een groot succes. Eind 2019 wordt dit kampioenschap weer gehouden, maar dan in Concordia.