Expositie Bruggen en Paden in Museum 't Regthuis

  Nieuws
(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

OUDKARSPEL - In Museum 't Regthuis te Oudkarspel is momenteel een expositie ingericht die is samengesteld uit veel foto’s van bruggen en paden, zoals Langedijk ze vroeger gekend heeft.
Door de verkaveling in de begin jaren '70 zijn de meeste bruggen verdwenen, paden zijn steegjes geworden en sloten zijn veranderd in straten. Vooral aan de westzijde van de Dorpsstraat, waar de Voorburggracht nu een doorgaande weg vormt. Ook de belangrijke doorvaarbruggen in de Dorpsstraat, de eigenlijke lange dijk, zijn op één na – bij de Broeker veiling – verdwenen. Mosselenbrug, Kromme brug, Broekerbrug, alle opgeruimd. Er rest nog een aantal bruggen over de Achterburggracht. Wel zijn er de vele foto’s.

Herinneringen

Bezoek de expositie en laat de ogen dwalen over de bruggen en paden van vroeger. Roep de herinneringen op hoe de bakker, slager, melkboer, groenteboer, kruidenier, kolenboer over de bruggetjes liepen en de soms maar drie tegels brede paden om hun waren aan de man (meestal de vrouw) te brengen. Die tijd niet meegemaakt, later in Langedijk komen wonen of gewoon eens in Langedijk op bezoek? Luister dan naar de verhalen van de medebezoekers. Of vraag het de suppoost. Hij of zij staat te popelen om te vertellen hoe het er vroeger aan toe ging in Langedijk.
Elke zondag open van 13.00 tot 17. 00 uur. Dorpsstraat 861, Oudkarspel.

Meer berichten