Boerenland Wandeltocht 2.0 met nieuwe routes

  Nieuws
De uitkijktoren. (Foto: aangeleverd)
De uitkijktoren. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

KRABBENDAM - Nova organiseert 30 september weer de jaarlijkse wandeltocht. Via boerenlandpaden gaat de route ook over een deel van de Westfriese Omringdijk.
Het natuurgebiedje tussen Krabbendam en het NoordHollands kanaal wordt speciaal voor deze wandeltocht opengesteld. Een bezoek aan (en beklimming van) de doorzichtige uitkijktoren bij Nuwendoorn maakt deel uit van de route, met uitzondering van de 5 km.
Op de 15, 20 en 25 km route komen de deelnemers langs Molen F. Deze is te bezoeken waar men uitleg van de molenaar krijgt over het wel en wee van deze molen. Ook lopen de wandelaars door Eenigenburg, met als pleisterplaats van de tocht: het museum. Dit jaar is er een tentoonstelling van pentekeningen van Wil de Bie en schilderijen van Albert van Dalsum. De toegang tot het museum is voor de deelnemers gratis (normaal € 4).

Pleisterplaats

Pleisterplaats van alle routes is bij Museum Eenigenburg, waar alle sportievelingen terecht kunnen voor koffie en gebak. Er ligt tevens een lekker appeltje op de wandelaars te wachten. Extra pleisterplaats 15, 20 en 25 km: Café Halfweg in Burgerbrug. Voor deelnemers aan de 25 km is er nog een extra post ingericht nabij het Aconterrein.
Bij de start krijgen de deelnemers een toegangsbewijs om het museum te kunnen bezoeken. Tevens ontvangen ze een gratis lot, waarmee prachtige buitensportprijzen te winnen zijn. Het totaal aantal deelnemers is vastgesteld op 750. Nog voorinschrijven? Dat kan nog tot 25 september. Het is weer een avontuurlijke tocht met een vleugje cultuur.
Meer informatie en voorinschrijven: www.avnova.nl.

Meer berichten