Vol trots laten de kinderen hun 'buit' zien.
Vol trots laten de kinderen hun 'buit' zien. ((Foto: Pim Beudeker))

Oostzaanse opschoondag

OOSTZAAN - De 17e editie van de Landelijke Opschoondag werd afgelopen zaterdag gehouden. Deze dag is te zien als een gezamenlijke voorjaarsschoonmaak van de omgeving waarin je woont, werkt of je vereniging bezoekt. Voor veel gemeenten en bedrijven is deze Landelijke Opschoondag al een vanzelfsprekendheid.

Wel moeten er voldoende vrijwilligers zijn om de dag tot een succes te maken. Daarom kwam het initiatief van een medewerkster van Albert Heijn Oostzaan om in samenwerking met een aantal leerlingen van de Korenaar de actie al vrijdag 22 maart te starten. Vanuit Albert Heijn Oostzaan werd dit initiatief onmiddellijk ondersteund. Zo trokken op vrijdagmiddag kinderen door Oostzaan om zwerfvuil op ter ruimen. Het effect was merkbaar, de zakken vulden zich gaande weg. En niet onbelangrijk is dat dit initiatief ook een educatief karakter heeft. Kinderen worden bewust gemaakt van het feit dat je je blikje, flesje of snoeppapiertje niet zomaar op straat moet gooien. Dit getuige ook de afkeurende opmerking van één van de kinderen over de vele sigarettenpeuken die op straat lagen.

Door deze actie is Oostzaan weer een stukje schoner geworden. En, hoewel de kinderen het met enthousiasme deden, gaven ze ook aan dat het niet nodig zou moeten zijn.

Meer berichten