Nederlandse artiesten inspiratiebron voor elfde Korenjaarfeest

Vrijdagavond 6 september, basisschool de Korenaar in Oostzaan is klaar voor het jaarlijkse Korenjaarfeest! Dit jaar zijn alle festiviteiten in het thema 'Dutch Valley' gehesen en helpt het weer een beetje mee door typisch Hollands te zijn: regen.

Maar niet getreurd, want het podium en de kraampjes binnen en de stevige tenten buiten zorgen ervoor dat er niets van wordt gemerkt. Het duo Ryan en Marije heeft deze keer de eer om de presentatie van het spektakel in handen te nemen. Zij stellen de jury van dit jaar aan het publiek voor: juf Sanne en juf Tessa, gehuld in prachtige kostuums. Aan hen de zware taak om alle geweldige acts te beoordelen.

Van dansen tot drummen

En lastig was het met zoveel uiteenlopende optredens, van dansen tot playbacken en van drummen tot ballet uit het Zwanenmeer. Tussen de optredens door was er tijd voor een hapje en een drankje, met onder andere keuze uit poffertjes, een heerlijk broodje kroket uit de muur of een broodje Hollandse haring. Na de optredens was het tijd voor de gebruikelijke disco met Eddy Walsh en DJ Jordy, waar vele Hollandse klassiekers en meezingers voorbijkwamen en haast niemand het kon laten om mee te zingen.

Grote gouden kettingen

Na intensief beraad was het tijd voor de prijsuitreiking. De derde prijs werd gewonnen door Nowemi en Jazz, die dansend en zingend een prachtige versie van de Nederlandse hit 'Hoe het danst' lieten horen. De tweede prijs werd gewonnen door de drie stoere jongens Wessel, Thomas en Niels. Behalve dat menigeen werd verblind door hun grote gouden kettingen, wisten ze het ook nog voor elkaar te krijgen om de hele zaal op hun kop te zetten.

Eerste prijs voor Lotte en Mia

En dan de eerste prijs, deze werd gewonnen door Lotte en Mia die eerst een a capella lied zongen en daarna nog met 'Naar school – vakantie voorbij' de jury wist te imponeren en met hun afwisselende optreden in prachtig matchende outfits de hele zaal met vrolijkheid vulden. Naast de mooie beker mochten zij nog eens hun act doen en gingen ze naar huis met kaartjes voor This is Holland! Al met al een wederom geweldig georganiseerde avond, met speciale dank aan de Ouderraad voor het harde werken en alle kinderen en ouders voor hun gezelligheid.

Meer berichten