Meedenken over aardgasvrij Oostzaan

OOSTZAAN -  De gemeente Oostzaan en Omgevingsdienst IJmond verzorgen op woensdag 20 november een bijeenkomst over aardgasvrij. Deze vindt vanaf 20.00 uur plaats in het gemeentehuis.

We gaan duurzamer wonen en leven. Tussen nu en 2050 zullen we overstappen van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen. En het is aan de gemeente om haar inwoners daarbij te helpen. Vandaar de bijeenkomst. De inwoners zijn welkom om mee te denken en te praten over manieren om duurzaam, maar ook toekomstbestendig, comfortabel en betaalbaar te gaan verwarmen, douchen en koken. 

In 2019 en 2020 werkt de gemeente Oostzaan aan een conceptplan om deze weg naar een aardgasvrij 2050 vorm te geven. Gezamenlijk wordt gekeken naar de mogelijkheden. Voor een aantal buurten zal in dat plan duidelijk worden waar kansen liggen en op welke termijn de buurt van het aardgas af zou kunnen. Op een duurzame en betaalbare wijze. Door te kiezen voor kleine stapjes blijf het overzichtelijk en blijft het voor iedereen te overzien.

De avond wordt gevuld met, onder andere, een interactieve presentatie waarvoor de smartphone nodig is. Aanmelden voor deze avond is verplicht en kan via www.odijmond.nl/oostzaanaardgasvrij.

Meer berichten