Echtpaar Rieuwers zestig jaar getrouwd

Algemeen
Burgemeester Meerhof kwam langs om de felicitaties over te brengen..
Burgemeester Meerhof kwam langs om de felicitaties over te brengen.. (Foto: Rodi Media/JWvD)

OOSTZAAN – Het was 24 december, de kerst stond voor de deur. Door op deze datum te trouwen was het mogelijk om na de bruiloft samen te genieten van een korte vakantie. En zo gebeurde het dus dat het echtpaar Rieuwers in het huwelijk trad in Den Helder in 1959.

Tien jaar later zijn ze twee van de eerste bewoners in het gloednieuwe plan, de Rietschoot. De hazen liepen nog over de weg, zo fonkelnieuw was het allemaal. Meneer Rieuwers werd leraar in Zaandam in mechanische techniek (voorheen metaalbewerking) en mocht afzwaaien op 58-jarige leeftijd. Hij legde zich naderhand toe op fotografie, een soort van uit de hand gelopen hobby. Ook nam hij zitting in de gemeenteraad voor de PvdA, waarvan hij nog altijd lid is.

Grappig is om te refereren dat hij in de raad naast Arie van Prooijen (GB) zat, die zeer recent ook zestig jaar getrouwd was. En hij was voorzitter van het bestuur van De Lishof.

Mevrouw Rieuwers legde zich in volle overgave toe op vrijwilligerswerk. Dat begon op de voormalige Zonnedauwschool en breidde zich later uit naar vele andere vrijwilligerstaken, zoals voor De Lishof. Zo vullen ze nog dagelijks hun uren met diverse bezigheden, waaronder de kleinkinderen.