Koen Hickmann coacht op maat

Algemeen
Koen zet bij zijn trainingen vaak een kettlebel in. En water geniet de voorkeur boven sap en sportdrankjes.
Koen zet bij zijn trainingen vaak een kettlebel in. En water geniet de voorkeur boven sap en sportdrankjes. (Foto: Rodi Media/MvS)

OOSTZAAN - Goede voornemens gemaakt om te gaan sporten? En gemotiveerd en gedisciplineerd genoeg om er vol voor te gaan en zonodig je leefpatroon aan te passen? Dan staat Koen Hickmann voor je klaar om een programma voor jou op maat te snijden en je op weg te helpen naar het bereiken van je doel.

Koen Hickmann (27) heeft iets met fitness en toen hij van zijn ouders een beroepsgerichte opleiding mocht volgen was hij er snel uit. Het werd de opleiding Sport en Bewegen aan de Sportacademie Amsterdam. Daar kun je veel kanten mee op en Koen koos Fitness als specialisme. Hij slaagde en bouwt nu, naast een baan als visboer, aan zijn eigen bedrijf, Koen Hickmann Personal Training. Hij weet precies wat hij daarmee wil: mensen helpen hun levensstijl te laten transformeren.

Voor hem draait fitter worden niet alleen om krachttraining. Het aanpassen van een leefstijl is net zo belangrijk. En dan heeft iedereen ook nog eens een eigen verhaal. Aan hem om aan de hand van het totale plaatje een programma op maat te bieden. "Er is niet één verhaal en dit is ook geen standaardwerk," zegt hij. "Veel trainers delen aan klanten hetzelfde schema uit, maar zo werk ik niet. Iedereen begeleid ik één-op-één met een op de persoon afgestemd programma. Daarmee onderscheid ik me."

Twee jaar is Koen Hickmann nu actief met zijn bedrijf. Zijn klanten ontvangt en begeleidt hij in Basis-Fit Zaandam. "Tijdens het intakegesprek stel ik vragen over de leefstijl van de klant. Naast een individueel trainingsschema, vaak met een kettlebel, adviseer ik mijn klanten om waar nodig hun levensstijl aan te passen. Water drinken bijvoorbeeld. Niet met de telefoon naar bed. Goed slapen. Ik kijk naar de cirkel om de training heen. Ook geef ik voedingsadviezen."

Koen moet het niet hebben van eendagsvliegen; klanten die hun goede voornemens al gauw weer vergeten of die zich er te gemakkelijk vanaf maken. Maar ook niet van mensen die binnen twee weken resultaat willen zien. "Alles moet tegenwoordig snel, snel, maar ik ben van het duurzame resultaat. Je moet het echt willen en open staan voor veranderingen in je leefpatroon en nieuwe gewoontes willen aanleren. De redenen om bij mij te komen verschillen. Groot en breed worden bijvoorbeeld, afvallen, conditioneel sterker worden of krachtopbouw."

De benadering van Koen slaat aan. "Ik begeleid een jongen die al vijf jaar op een bepaalde manier trainde en maar niet breder werd. Nu, na zeven maanden, boekt hij wel resultaat. Omdat hij naast een andere manier van trainen zijn eet- en slaappatroon heeft aangepast. Een dame die wil afvallen is in vier maanden tijd elf, twaalf kilo kwijt. Ook begeleid ik een jongen die wil afvallen, maar niet zijn hele levensstijl wil aanpassen. Ik heb hem tips gegeven waarbij hij zelf mag kijken of hij ze toepast en hij is nu zeven kilo kwijt. Het is geen sportief type, maar hij doet wel heel enthousiast zware oefeningen met een kettlebel. Een draagbare sportschool, noem ik die. Want alles zit erin. Hard trainen, goed slapen,goed eten. Daar draait het om. Ik pak de klanten echt aan. Zoek de grens op, zonder dat ik overheen ga. Maar het moet geen speeluurtje worden."

Meer informatie? Stuur een mail naar info@koenhickmann.nl of bel 06-34934032.