Muzikaal feest der herkenning

Algemeen
Bewoners waagden een dansje op het balkon.
Bewoners waagden een dansje op het balkon. (Foto: De Lishof)

OOSTZAAN - In het geheim zijn Mario Walda en Michel Westdijk bezig geweest om een muzikale verrassing te organiseren voor alle bewoners en medewerkers van Evean Lishof.

Na een intensieve voorbereiding en vele overleggen met de gemeente, is het de twee heren uiteindelijk gelukt. Op zaterdag 4 april was het zover: in de vroege ochtend werd er op het terrein van Evean Lishof een viertal muziekboxen geplaatst en verschenen er zes handhavers die ervoor zouden zorgen dat voorbijgangers die bleven staan om te luisteren, op gepaste afstand zouden blijven. 

Rond de klok van elf klonken de eerste muzikale klanken uit de boxen. Niet één maar twee volkszangers kwamen een geweldig optreden verzorgen. Davey Bindervoet en Patrick Kloos maakten er samen een prachtig feest van.

Veel bekende Amsterdamse levensliederen, tranentrekkers en meedeiners stonden er op het program, de liedjes van weleer. Liedjes als; 'Stijfselkissie', 'Aan de voet van de oude Wester', 'Bij ons in de Jordaan' en nog veel meer moois. Zo herkenbaar en zo geliefd, die prachtige oude Amsterdamse pareltjes. 

Overal verschenen er bewoners en medewerkers op het balkon. Iedereen zong mee en er werd zelfs door een echtpaar gedanst. De armen zwaaiden door de lucht en er werd mee geklapt op de maat van de muziek. Kortom: er werd volop genoten.

Wat een geweldig feest! Mario, Michel, Davey en Patrick, door deze grote verrassing is er gezorgd voor een hele hoop blije en vrolijke gezichten van zowel de bewoners als de medewerkers. Zij zullen nog heel lang napraten over dit geweldige optreden.