Gezamenlijk plan kindergemeenteraad

Algemeen
De vergadering was online te volgen.
De vergadering was online te volgen. (Foto: Aangeleverd)

OOSTZAAN - De kindergemeenteraad bundelt de krachten om van vier ingediende plannen één plan te maken: een speelveld voor een brede doelgroep. Dat was het resultaat van de derde vergadering, die afgelopen woensdag online plaatsvond.

De gemeente Oostzaan wil de jeugd letterlijk een stem geven, ze mee laten praten in de lokale politiek. Daartoe is de kindergemeenteraad opgericht, bestaande uit afgevaardigden van de vier scholen. Als eerste concrete daad mochten ze elk een plan voor de Oostzaanse gemeenschap indienen. Uiteindelijk zou daar het plan met de meeste stemmen uitrollen en dat zou worden uitgevoerd.

Tijdens de presentatie in de tweede vergadering bleek dat drie scholen nagenoeg hetzelfde idee hadden. De Noorderschool wilde een Alles Court, De Kweekvijver een multisportveld en de Korenaar een speelveld voor jong en oud. Afgesproken was daarvan één plan te smeden en dat naast het plan van De Rietkraag te leggen: een opruimactie.

Door de coronacrisis kon de beslissende vergadering niet plaatsvinden. Maar afgelopen woensdag kon de draad toch weer worden opgepikt. Via livestream vroeg Rob Meerhof naar de stand van zaken. Was er in de tussentijd overleg geweest? Dat was om begrijpelijke redenen niet het geval. Daarom kregen de drie scholen met hun plan voor het speelveld de gelegenheid alsnog tot elkaar te komen. Ze waren er snel uit.

Afgesproken is tot een gezamenlijk plan te komen, met De Rietkraag erbij. Met hulp van wethouder Niels Bonenkamp moet het plan een concrete vorm krijgen. Belangrijk is het om de kosten nauwkeurig te ramen, zodat Rob Monen er als wethouder Financiën kritisch naar kan kijken. Zo nodig wordt er weer een vergadering ingelast.

Burgemeester Meerhof leidde de vergadering van achter zijn laptop.