De voordelen van lokaal sintcadeaus inkopen

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Adobe Stock)

OOSTZAAN - De goedheiligman is weer in het land en dat betekent dat er weer veel hulpsinterklazen nodig zijn. De oude man kan het werk natuurlijk niet in zijn eentje af met zijn Pieten. Hulp is geboden. Veel ouders en grootouders werpen zich jaarlijks op om Sinterklaas een handje te helpen. Ook de lokale ondernemers helpen daarbij. Ze kopen extra geschenken in en bakken speculaas en pepernoten. De winkelstraten worden voor het winkelend publiek extra gezellig gemaakt met sfeervolle verlichting en kleurrijke etalages. Lokaal inkopen doen heeft voordelen.

Wie lokaal koopt kan, in tegenstelling tot online winkelen, goed zien wat hij of zij koopt. Je kunt het product vastpakken, ruiken of soms zelfs voorproeven. De cadeaus worden vaak met zorg ingepakt en versierd, dat scheelt weer eigen cadeaupapier kopen. En als het geschenk na pakjesavond geruild moet worden kan het uitgepakt teruggebracht worden: geen toestanden met opnieuw inpakken en retour-bonnen uitprinten.

Beter voor lokale economie

Ook scheelt het thuisblijven en wachten tot de bezorger langskomt. Ben je er niet, moet je weer naar de buren of naar een ophaalpunt. Lokaal inkopen doen is ook beter voor de lokale economie en voorkomt dat omzetten tegenvallen waardoor winkelpanden uiteindelijk leeg komen te staan.

Make-upartiest

Waar men soms niet bij stilstaat is dat winkeliers uit de eigen stad of eigen dorp ook sportclubs of andere verenigingen sponsoren. En verder zijn er vaak leuke acties en worden evenementen gehouden tijdens de feestdagen: een drogisterij die een make-upartiest inhuurt, een slijterij die een wijnproeverij houdt, de winkeliersvereniging die Pieten laat strooien of een Hulpsinterklaas inhuurt, een winkel waar kinderen hun schoentje mogen zetten.

Kortom: genoeg reden om lokaal te gaan winkelen voor pakjesavond.