Burgemeester bezoekt ondernemers, instellingen en verenigingen in Oostzaan

Algemeen
Op werkbezoek. Wouter Smits, commercieel directeur Primus Wafer Paper (links), en Burgemeester Wimar Jaeger (rechts).
Op werkbezoek. Wouter Smits, commercieel directeur Primus Wafer Paper (links), en Burgemeester Wimar Jaeger (rechts). (Foto: Gemeente Oostzaan)

OOSTZAAN - Burgemeester Wimar Jaeger bezoekt de komende twee weken een groot aantal Oostzaanse ondernemers, instellingen en verenigingen. Daarnaast spreekt hij met een aantal van hen via de digitale weg.

Jaeger houdt de bezoeken en de digitale gesprekken niet alleen om nader kennis te maken, maar vooral ook om persoonlijk van de ondernemers, instellingen en verenigingen te vernemen hoe het in deze coronatijd met hen gaat. Ook wil hij weten hoe ze naar de gemeente Oostzaan kijken en hoe de samenwerking met de gemeente verloopt.

Intensief contact belangrijk

Volgens de burgemeester beleven de Oostzaanse ondernemers, verenigingen en instellingen moeilijke tijden als gevolg van de voortdurende coronacrisis. “Reden te meer om als gemeente intensief contact met hen te hebben en te houden”, aldus Jaeger, die deze week zijn reeks begon met een drietal bezoeken.Zo bezocht hij dinsdag onder meer Primus Wafer Paper, dat eetbaar papier maakt en al meer dan 100 jaar bestaat. Daarnaast ging hij langs bij Hotel Van der Valk en Marc Flens, voorzitter van Contactgroep Bedrijven Oostzaan en eigenaar van Flens BV.

Onder de indruk

Jaeger: “Ik was onder de indruk van de onderlinge solidariteit waarmee ondernemers elkaar in deze moeilijke tijd steunen. Bijvoorbeeld door onderling personeel uit te wisselen als dat nodig is en het gunnen van opdrachten aan elkaar.”

De burgemeester besteedt de komende dagen ook aandacht aan (zorg)instanties, waaronder Evean en De Lishof. Tevens bezoekt hij Piet Boon, maar ook horeca en detailhandel en Hart voor ’t Twiske.