Oplevering eerste woningen Dr. Boomstraat

Algemeen
Een kijkje in de keuken.
Een kijkje in de keuken. (Foto: WOV)

OOSTZAAN - De eerste nieuwbouwwoningen aan de Dr. Boomstraat zijn opgeleverd. De woningbouwvereniging WOV overhandigde vanochtend de sleutels aan de bewoners. WOV-bestuurslid Nico van Baarsen was hierbij aanwezig.

De nieuwbouwwoningen in de Oostzaanse Doktersbuurt zijn bijzonder geschikt voor ouderen en daarom met voorrang aan deze doelgroep toegewezen. De doorstroom van senioren vanuit eengezinswoningen zorgt er ook voor dat er meer woningen vrijkomen voor jongeren en jonge gezinnen.

Het inschrijven voor de nieuwbouwwoningen aan de Dr. Boomstraat ging gepaard met grote belangstelling: ruim driehonderd belangstellenden meldden zich aan. De woningen zijn inmiddels toegewezen.

De 33 sociale nieuwbouwwoningen in de Doktersbuurt hebben een betaalbare huurprijs en zijn daarom geschikt voor mensen met een laag inkomen. Ze zijn helemaal vrij van aardgas, terwijl een warmtepomp en bodembron zorgen voor vloerverwarming. Het complex beschikt daarnaast over een aantal zonnepanelen, opgesteld op het dak. Deze zijn bedoeld voor de warmtepomp en huishoudelijk gebruik.

Een feestelijk moment. Bestuurslid Nico van Baarsen overhandigt symbolisch de sleutel aan de eerste bewoner.