De Particuliere Vervoersdienst, waarbij vrijwilligers mensen die slecht ter been waren vervoerden in Rijswijk en omgeving, komt niet meer terug.
De Particuliere Vervoersdienst, waarbij vrijwilligers mensen die slecht ter been waren vervoerden in Rijswijk en omgeving, komt niet meer terug. (Foto: Pixabay)

Vervoersdienst Welzijn Rijswijk komt definitief niet meer terug

Algemeen

De Particuliere Vervoersdienst van Welzijn Rijswijk komt niet meer terug. Vanwege corona was de dienst al een hele tijd stopgezet. Inmiddels is zeker dat de dienst ook niet meer wordt opgestart.

De vervoersdienst was een laagdrempelige manier voor minder mobiele ouderen om toch op elke plek in Rijswijk te komen. Rijswijkers konden gebruikmaken van de dienst als zij minimaal 67 jaar waren, geen auto meer hadden en niet zelfstandig konden reizen met de bus, tram of trein. Het lidmaatschap kostte €30 euro per persoon per jaar, en daarnaast een bedrag (€3 binnen Rijswijk) aan de rijder per rit.

Niet meer opgestart

De vervoersdienst, die bestond sinds september 2013, draaide volledig op vrijwilligers. Vrijwillige planners bemiddelden tussen de Rijswijkse senioren die het vervoer nodig hadden, en vrijwillige rijders brachten deze senioren met hun eigen auto naar de gewenste plaats van bestemming. Toen corona in 2020 haar intrede deed in Nederland, besloot Welzijn Rijswijk de dienst tijdelijk stop te zetten, vanwege de besmettingsrisico’s. Inmiddels zijn er ook geen vrijwilligers meer voor deze dienst. “Om deze en andere redenen hebben we besloten de dienst niet meer op te starten,” laat een woordvoerder van Welzijn Rijswijk weten.

ANWB Automaatje

De Particuliere Vervoersdienst is vergelijkbaar met ANWB Automaatje, dat ook werkt met vrijwillige chauffeurs en geen winstoogmerk heeft. CDA Rijswijk vroeg onlangs aan wethouder Gijs van Malsen (o.a. Welzijn) of deze dienst als alternatief in gebruik kan worden genomen. De wethouder liet weten hier positief tegenover te staan. Er is dus een kans dat ANWB Automaatje in de toekomst in Rijswijk wordt uitgerold.

Afbeelding
Start Week van de Eenzaamheid: in Haaglanden zijn meer mensen eenzaam dan landelijk gemiddeld Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Zorgen bij Rijswijkse bakker door hoge energieprijzen Algemeen gisteren
Afbeelding
Zó leuk was de musical Beauty and the Beast door het Rijswijks Jeugdtheater Cultuur gisteren
Afbeelding
Elk meubel in vakkundige handen bij familiestoffeerderij De Vierde Generatie Partnerbijdrage 28 sep, 20:40
Afbeelding
Ricardo Kishna: ‘Zo snel mogelijk weer terugkeren waar we thuishoren’ Sport 28 sep, 20:34
Afbeelding
Déze rol heeft het Rijswijkse bunkercomplex vanaf morgen in een tv-serie Algemeen 28 sep, 17:13
Afbeelding
Antwoorden voor Zuid-Hollandse boeren bij online Landbouwloket Algemeen 28 sep, 16:20
Afbeelding
Bezoek Mark Rutte aan World Horti Center in Westland vandaag afgelast vanwege protesten Politiek 28 sep, 13:28
Afbeelding
Personenauto vliegt uit de bocht na aanrijding met vrachtwagen, knalt op vangrail en vliegt in brand op de A4 Politie 28 sep, 12:09
Afbeelding
Nationale Ouderendag: ANBO deelt bloemetjes uit Algemeen 28 sep, 11:00
Afbeelding
Unieke musical ‘Vis-à-vis’ gaat éindelijk van start in Rijswijk Cultuur 28 sep, 09:35
Afbeelding
Simpele vraag zorgt voor meer gezelligheid in de straat Advertorial 28 sep, 09:10
Afbeelding
Russisch gevechtsvliegtuig MIG21 komt naar Rijswijk Algemeen 28 sep, 06:50