Maandag start groot onderhoud Hoornbrug én werkzaamheden Beatrixlaan

Algemeen
Afsluitingen bij de Prinses Beatrixlaan ter hoogte van RijswijkBuiten, januari 2023. De werkzaamheden hier duren nog tot oktober/november 2023.
Afsluitingen bij de Prinses Beatrixlaan ter hoogte van RijswijkBuiten, januari 2023. De werkzaamheden hier duren nog tot oktober/november 2023. (Foto: Rodi.nl)

Verkeer over de Prinses Beatrixlaan krijgt vanaf maandag 6 februari te maken met werkzaamheden en verkeersmaatregelen. Dat maakte WarmtelinQ begin deze week bekend. 6 februari is ook de dag waarop de Hoornbrug wordt afgesloten voor alle verkeer, vanwege groot onderhoud. 

De Prinses Beatrixlaan wordt niet geheel afgesloten. Vanaf maandag vinden er voorbereidende werkzaamheden plaats. De wegen worden aangepast en er worden bouwplaatsen ingericht. Het fietspad over de Prinses Beatrixlaan wordt tot begin maart verbreed tussen de Generaal Spoorlaan en de Guntersteinweg. Vanaf half februari wordt het fiets- en voetpad op de Van Vredenburchweg aangepast. 

In het weekend van 4 en 5 maart wordt de Prinses Beatrixlaan wél afgesloten, tussen de Generaal Spoorlaan en de Guntersteinweg (richting Den Haag). Begin maart worden er inhaalstroken aangelegd tussen De Mare en de Schaapweg. Eind maart, van 20 maart tot zondag 26 maart, wordt het fietspad en de oversteek op de kruising van de Prinses Beatrixlaan met Generaal Spoorlaan aangepakt. Vanaf maandag 27 maart start de aanleg van de ondergrondse leiding. Dan zijn er weer extra verkeersmaatregelen. De rijbaan tussen de Guntersteinweg en de Generaal Spoorlaan in Rijswijk zal in de richting van Den Haag omgebouwd worden van twee rijstroken in de richting naar Den Haag naar één rijstrook in beide richtingen. Deze versmalling zal ongeveer 14 maanden duren.


Van de weg tussen de Generaal Spoorlaan naar Den Haag, de Guntersteinweg, worden vanaf eind maart twee enkelbaanse rijrichtingen gemaakt.

Kritiek op informatievoorziening

Op Facebook zijn enkele kritische reacties over de informatievoorziening rondom het project. Omwonenden van de Prinses Beatrixlaan hebben volgens de organisatie vorige week een brief ontvangen over de voorbereidende werkzaamheden. Verder koos de organisatie ervoor er bekendheid aan te geven via de website van WarmtelinQ en social media. Inwoners van Rijswijk die verder weg van de Prinses Beatrixlaan wonen, en geen toegang hebben tot internet of social media, ontvingen naar verluidt geen informatie, bijvoorbeeld via een huis-aan-huiskrant.


Fietsen, OV of thuiswerken

Er wordt extra verkeersdrukte verwacht op en rond de Prinses Beatrixlaan, waar het normaliter altijd al druk is tijdens het spitsuur. Gasunie adviseert mensen die hier last van kunnen krijgen, met de fiets te gaan, het openbaar vervoer, thuis te werken of in elk geval buiten de spits te reizen. Volgens Gasunie houden navigatiesystemen als Google Maps rekening met de werkzaamheden.