Werk van Zwerfafvalbrigade in De Strijp blijft belangrijk

Cultuur
Bewoners van de Zwerfafvalbrigade Team De Strijp deden ook mee aan de Landelijke Opschoondag.
Bewoners van de Zwerfafvalbrigade Team De Strijp deden ook mee aan de Landelijke Opschoondag. (Foto: Jacob Schot)

Het werk van de Zwerfafvalbrigade in De Strijp blijft belangrijk. Dat bleek onlangs ook weer op Landelijke Opschoondag.

Die zaterdag 18 maart raapte het team weer meerdere volle vuilniszakken aan zwerfafval bij elkaar, genoeg om een container te vullen. Opmerkelijke vondsten waren een oude rugzak, een tas met hout erin en een babydeken. Daarnaast vonden ze het gebruikelijke zwerfafval, zoals vuurwerkresten, blikjes en flesjes.

Zwerfafvalbrigade Team De Strijp

Zij waren die dag gestart om 9.30 bij de brug De Dijk. In totaal gingen er 21 bewoners op pad. Om 10.30 sloten ze de ochtend af met een bakkie bij ABA. De gemeente had voor een traktatie gezorgd, wat de bewoners erg konden waarderen.


De traktatie bij de koffie en thee van de gemeente. - Zwerfafvalbrigade Team De Strijp

De Zwerfafvalbrigade Team De Strijp bestaat inmiddels uit 26 bewoners. Zij lopen elke laatste zaterdag van de maand door de wijk De Strijp om het zwerfafval op te ruimen. Ook wordt er tussendoor gelopen. Vaak worden er ook dan volle vuilniszakken met zwerfafval opgehaald. Hun werk blijft dus onmisbaar; vooral omdat zwerfafval ook schadelijk is voor het milieu en dieren.

Voorkant ontdoen

Voor wie ook wel wil helpen De Strijp schoner te krijgen, maar geen tijd of zin heeft om zich bij de Zwerfafvalbrigade te voegen, hebben de bewoners een tip: “Mensen kunnen al helpen als zij hun voorkant van hun woningen ontdoen van het zwerfafval dat daar ligt.”

Voor meer informatie over De Zwerfafvalbrigade Team De Strijp, zie op de site: www.destrijp.net.