Palmpaasstokken voor bewoners van zorgcentrum Steenvoorde

Cultuur
Pastoor Bakker zegent de Palmpaasstokken.
Pastoor Bakker zegent de Palmpaasstokken. (Foto: PR)

De leerlingen van de Petrusschool in de Johan Brouwerstraat hebben samen 60 palmpaasstokken versierd. Vrijdag 31 maart kwam pastoor Bakker van de Benedictus en Bernadettekerk op school om de palmpaasstokken te zegenen. Daarna brachten leerlingen ze naar bewoners van zorgcentrum Steenvoorde.

Door Robert Heijdemann

Pastoor Bakker is erg onder de indruk van het resultaat. “Prachtig dat jullie je inzetten voor deze oudere bewoners. Vaak ontmoeten zij weinig mensen. Mooi dat jullie ze blij gaan maken met deze palmpaasstokken”, vertelde pastoor Bakker.

Initiatief Ouderenraad

“Het initiatief is genomen door de ouderenraad”, legt Monika de Vreede-Borsboom, de eventmanager van de school uit. “De ouders hebben de kruisen gemaakt. De 330 leerlingen hebben in de 14 groepen de kruisen versierd. Met paaseieren, rozijnen, gedroogd fruit en ongepelde pinda’s.” Al eerder brachten de leerlingen wenskaarten met theezakjes en kerstkaarten naar de bewoners van Steenvoorde.

Betekenis palmpaasstok

De palmpaasstok bestaat uit twee stokken in de vorm van een kruis en wordt met Palmpasen gemaakt. Ze worden door de kinderen vaak uitgedeeld aan ouderen en zieken. Er zijn bepaalde vaste attributen bij, die elk een eigen betekenis hebben. De eitjes staan symbool voor nieuw leven (Paaszondag, als Jezus de dood heeft overwonnen). 12 pinda’s verwijzen naar de twaalf apostelen. Palmtakken, in Nederland meestal buxustakken, staan voor de intocht in Jeruzalem op Palmzondag, de zondag voor Pasen.