Kapotte spullen? 13 februari weer Repair Café in Rijswijk

Gadgets & Tech
Misschien kan je elektrische apparaat nog een tweede leven krijgen bij het Repair Café.
Misschien kan je elektrische apparaat nog een tweede leven krijgen bij het Repair Café. (Foto: Pixabay)

Op maandagochtend 13 februari kan iedereen zijn kapotte spullen weer meenemen naar het Repair Café Rijswijk, in wijkcentrum Stervoorde aan de Dr. H.J. van Mooklaan 1.

De klussers zitten klaar van 10.00 tot 12.00 uur.

Weggooien? Mooi niet!

Het Repair Café is gratis toegankelijk en draait om (samen) repareren. In het Repair Café leren mensen op een andere manier naar hun spullen te kijken en er opnieuw de waarde van in te zien.

Wereldwijd

De Repair Cafés vormen intussen een wereldwijde beweging die zich inzet voor het behoud van reparatiekennis in de samenleving en voor beter repareerbare producten. Behalve in Nederland zijn er ook Repair Cafés in België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en in tientallen andere landen verspreid over de hele wereld, zoals India en Japan. In Nederland zijn er meer dan 400 Repair Café’s.

Ook kleding

Niet alleen elektrische apparaten, zoals strijkijzers, laptops, stofzuigers, speelgoed, zaklampen en tandenborstels, maar ook kleine reparaties aan kleding kunnen de klussers aan. Zoals een gat in een broek, of een hengsel van een tas dat moet worden vastgezet. De Repair Café-vrijwilligers zitten paraat met de naaimachine. Let op: ritsen inzetten en stofzuigers en Senseo-apparaten repareren doen de klussers niet.