‘Het is nog een beetje te koud’

Sport
Schiedam oefende vorig jaar tegen Saints. Zaterdag komen de Rotterdammers nog een keer langs. (Foto: UWM)
Schiedam oefende vorig jaar tegen Saints. Zaterdag komen de Rotterdammers nog een keer langs. (Foto: UWM) (Foto: )

Wie zondag naar sportpark Bijdorp toog om Schiedams honkballers aan het werk te zien tegen Nieuw Vennep Flyers kwam letterlijk van een koude kermis thuis. Het oefenduel was namelijk geschrapt. 

Dat was een tegenvaller voor coach Richard Brown. Die had zijn formatie na het afhaken van enkele spelers en de komst van anderen wat graag tegen een prominente tegenstander aan het werk willen zien. Maandenlang had hij de groep overdekt voorbereid op de start van het nieuwe seizoen. Hij wilde naar buiten, maar kreeg vervolgens te maken met regen en winterse toestanden, die de afgelopen week van buiten trainen geen pretje maakten. Daar kwam ook nog eens bovenop, dat het speelveld  nog niet gebruiksklaar was. “Ze zijn met gravel bezig geweest. Dat moet nog geëgaliseerd worden en maakte spelen onmogelijk”. Daar had hij vrede mee. “Het was toch wel een beetje te koud.”

Van het, ondanks het ontbreken van drie routiniers, hardop uitgesproken plan om voor het kampioenschap te gaan krijgt de achterban het zeker wel warm. Brown schat zijn deels vernieuwde formatie op zijn minst gelijkwaardig aan het team, dat vorig jaar hoog op de ranglijst eindigde. Hij mist homerun-fenomeen Leon Korpel, die samen met de ‘veteranen’ Sander Bol en Roeland Offermans afzwaaide. De vacatures zijn ingevuld en zorgen aan slag voor meer rendement en bij de pitching voor de gewenste breedte.

Dat legt een stevige fundatie onder de kampioenswens. Ook de strategie werd aangepakt. “We lieten bijvoorbeeld infield teveel nullen liggen. Door wat omzettingen verwacht ik, dat we nu de nullen, die we voorheen misten, wel gaan pakken. Én vlak daarnaast het collectief niet uit. Samen voelen ze zich ijzersterk.”

    .