Coach ‘uit eigen nest’ bij Schiedam

Sport
Sander Bol verving coach Richard Brown al in de laatste wedstrijd van het seizoen en wordt nu ook zijn opvolger   (Foto: RWM)
Sander Bol verving coach Richard Brown al in de laatste wedstrijd van het seizoen en wordt nu ook zijn opvolger (Foto: RWM) (Foto: )

Het is lang geleden, dat SV&HV Schiedam voor een honkbalcoach uit ‘het eigen nest’ koos. En dan zelfs één uit een familie, die eerder in Harga en nu in Bijdorp één van de hoekstenen van de club was en dat nog is: Sander Bol.

Het is de eindhalte van de zoektocht naar een nieuwe coach, die wel namen maar geen opvolger opleverde voor opvolging van de sympathieke Rotterdammer Richard Brown. Die maakte in september de laatste wedstrijd niet mee, omdat hij de druk van het coach-zijn niet meer aankon. In die competitie-finale tegen Wombats stond Bol samen met Richard Offermans , die beiden 2022 zelf in de hoofdmacht speelde, in het coachvak.

“We zijn uiteraard op zoek gegaan naar een nieuwe coach, hebben gesprekken gevoerd, maar struikelden over de kosten”, legt voorzitter Ricardo de Wolff uit. “Voor een relatief kleine club als wij lagen die echter boven het budget. Dan zouden we de contributie moeten verhogen. Zoiets kan je de leden niet aandoen.” Inmiddels bereikten het bestuur vanuit de club en het eerste team signalen, dat er een groot draagvlak was om Sander Bol te vragen de vacature in te vullen. “Zelf had hij trouwens ook een hint gegeven dat hij ervoor open stond.”

“Klopt”, bevestigt Bol. Daar hielp het gevoel, dat was blijven hangen na die ene wedstrijd in het coachvak danig aan mee. “Spelen in het derde is leuk. Het coachen ook en beviel me zodanig goed, dat ik toen de vraag kwam of ik het op me wilde nemen niet meteen nee gezegd hebt. Ik ben erover gaan nadenken en heb er thuis over gesproken.” Het leidde uiteindelijk tot een spontaan “ja, ik ga het doen.”

“En hij is zó gedreven”, vult De Wolff aan, “dat hij zijn aandacht ook op de jeugd richt. We hebben die doorstroom een tijdje gemist, terwijl het voor de opvolging in het eerste erg belangrijk is dat zij aansluiten.”