De Krabbeplas is wegens de blijkbaar niet uit te roeien blauwalg geen alternatief meer om als buitenbad te fungeren. (Foto: UWM)
De Krabbeplas is wegens de blijkbaar niet uit te roeien blauwalg geen alternatief meer om als buitenbad te fungeren. (Foto: UWM)

‘We willen buitenbad in Vlaardingen’

Sport

Het is nogal wat jaren geleden, dat een groepje Vlaardingers zichtbaar kansloos pleitte voor de terugkeer van een buitenbad met ligweide. Op de Markt schudde het stadsbestuur meewarig en afkeurend het hoofd.

Met de niet uitgesproken, maar wel uitgestraalde boodschap “waarom steken jullie zoveel energie in een overbodige voorziening. De Krabbeplas ligt in de achtertuin en het strand naast de deur.” Zo ontstond in 2016 ook het Facebook-account ‘We willen een buitenbad in Vlaardingen’. Later volgde een petitie op internet. “We zijn het zat om in een vieze sloot te zwemmen.” Het leverde bijna duizend handtekeningen op. Het stadsbestuur liet zich niet vermurwen. Zoals dat ook in 2015 gebeurde toen een voorstel van Stadslab Vlaardingen in de prullenmand verdween. Vijf jaar later haalde B&W echt een streep door de buitenbadwens, maar zond niet veel later toch een onderzoeksbureau op pad om te peilen wat de Vlaardinger wilden. “Een buitenbad”, reageerde de overgrote meerderheid. Inmiddels blijken op de Markt, wellicht geactiveerd door de niet uit te roeien blauwalg in de Krabbeplas, de ogen toch geopend. De Kulk (pas een kwart eeuw oud, terwijl het Kolpabad het een halve eeuw vol hield) is aan zijn levenseinde en er wordt voor nieuwbouw gekozen. Met mogelijk een buitenbad. “Hoewel het een extra investering vergt, wordt serieus onderzocht of dat een optie is”. Het levert op social media niet alleen juichende reacties op. “Want”, schrijft iemand, “men kan dan wel een buitenbad willen. De aanleg kost vast nogal wat en levert een navenant hoge entreeprijs op.”

Over het bouwen van een zwembad op de Vlaardings/Schiedamse grens als opvolger voor de Kulk en het Schiedamse Groenoord wordt inmiddels niet meer gesproken.

Afbeelding
Gewonde bij geweldsincident Dr. Wiardi Beckmansingel Vlaardingen 112-nieuws 29 jan, 04:00
Afbeelding
Ladies Night met Magic Mike's Last Dance bij bioscoop Vue Algemeen 28 jan, 14:07
Afbeelding
'Vechtersbaas' Crystal is te horen op Spotify Algemeen 28 jan, 11:12
Afbeelding
Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. naarstig op zoek naar burgerinitiatieven Algemeen 27 jan, 21:07
Afbeelding
Oranje Fonds zoekt buurtinitiatieven voor Appeltjes van Oranje 2023 Algemeen 27 jan, 14:23
Afbeelding
Stadsgehoorzaal trots op de resultaten van een spannend jaar Algemeen 27 jan, 12:34
Afbeelding
Wat is er te doen in Vlaardingen Algemeen 27 jan, 07:23
Afbeelding
Varend Corso Westland trapt editie 2023 af Algemeen 26 jan, 21:40
Afbeelding
Vrijwilligersbijeenkomst Stichting Aanzet en Bibliotheek De Plataan Algemeen 26 jan, 15:54
Afbeelding
De Wereldwijzer is klaar voor het feestjaar Algemeen 26 jan, 14:23
Afbeelding
Vrachtwagens rijden al heen en weer op de smalle Watersportweg Algemeen 26 jan, 12:34
Afbeelding
Geuzenpenning 2023 gaat naar Myanmarese organisatie AAPP Algemeen 26 jan, 10:54
Afbeelding
Rage On Parade zaterdag in De Kroepoekfabriek Algemeen 26 jan, 10:54