Sport in het kort Vlaardingen

Sport
Kennismaken met badminton? (Foto: PR)
Kennismaken met badminton? (Foto: PR) (Foto: )

Zwaluwen principieel een zaterdagclub

In de competitie 2023/24 worden de zaterdag- en zondagclubs in de derde en vierde divisie en de eerst klasse gemixt. Zwaluwen staat in de KNVB-boeken echter nog steeds geregistreerd als principiële zaterdagvereniging en zal zijn wedstrijden, ook met een zondagclub als tegenstander op zaterdag blijven spelen. 

De aanvangstijd van een uitwedstrijd tegen een zondagclub is, ervan uitgaande dat die club over veldverlichting beschikt, 18.00 uur.

TOPSCORER

1. Hermes DVS 44 

2. HBSS. 39

4. DVO’32 33

4. PPSC 30 

Kennismaken met badminton

Na het stranden van Badmintonvereniging Vijfsluizen zijn de meeste leden overgestapt naar BC Maassluis, dat vanaf dat moment niet alleen in de eigen stad actief was, maar ook speel- en trainingstijd heeft in Sportcentrum Polderpoort. Daar start zondag 5 maart (steeds van 10.00 tot 11.00 uur) een reeks van 10 kennismakingslessen. De kosten zijn 25.00 euro. Tot maandag 20 februari kan men zich aanmelden via: info@bcMaassluis.nl

Twee goudhaantjes op winterkampioenschap

Wanne van Geest en Karlijn Offeringa waren de goudhaantjes op het provinciaal wintersprintkampioenschap korte baan, waar ZVVS met vijftien zwemmers aanwezig was. Van Geest werd eerste op 50 meter vlinder, tweede op 50 meter vrij, 100 meter rug en vlinder en derde op 100 meter vrij. Offeringa won de 50 meter vlinder, werd tweede op 100 meter rug en vlinder en derde op 50 meter school en rug. Nogal wat anderen verbeterden hun persoonlijke records.

Ellery Klasis terug en Eric Fortes blijft

Iets meer dan een half jaar nadat hij Zwaluwen inruilde voor een contract bij Sparta trekt Ellery Klaris de deur van het Kasteel alweer achter zich dicht. Hij keert per direct terug aan de Zwaluwenlaan. De uit de eigen opleiding afkomstige Eric Fortes verlengde zijn verblijf met een jaar.

AGENDA

VOETBAL – zat (14.30): WDS-Zwaluwen, CWO-Concordia, Full Speed-Cion, DVO’32-OHVV, Deltasport-KethelSpaland, VDL-Victoria’04, VFC/za-Berkel (17.00).

Zon: Antibarbari-VFC/zo.

DAMESVOETBAL: zat DSVP 2-CWO, Den Hoorn-Zwaluwen, Cion-Blijdorp (10.30), DVO’32-XerxesDZB 2 (11.45); zon Altior-Victoria’04.

BASKETBAL: zat Bards 3-Vlaardingen Captains.

HANDBAL: zat Hercules-Twist(h); zon Dios-Twist(d).

HOCKEY/zaal: zon Pijnacker-Pollux(h), Roomburg-Pollux(h), Blaashal HC Schiedam 9.30 Pollux-HDS(d), 10.50 Pollux-Forescate(d).

KORFBAL; zat Blaashal 18.25 Twist-Dijkvogels.

VOLLEYBAL: don Erasmus/V 2-Move4U/MVC(d); vrij VCN-Move4U(h).

WATERPOLO: zon DZT’62-ZVVS(h).