IBC Maasdijk klaar voor komende 10 jaar met nieuwe clubshirts

Nieuws
De leden van IBC Maasdijk stralen in hun nieuwe clubshirts. Bovenste rij uiterst links: Ronald Steenks van Ruitenburg Adviseurs & Accountants.
De leden van IBC Maasdijk stralen in hun nieuwe clubshirts. Bovenste rij uiterst links: Ronald Steenks van Ruitenburg Adviseurs & Accountants. (Foto: Debbie van Eijk)

Indoor Bowls Club (IBC) Maasdijk viert hun vijfentwintigjarig jubileum met nieuwe clubshirts. Donderdagochtend 14 maart trokken ze deze voor het eerst aan.

Door Debbie van Eijk

Prachtig zien ze eruit: de 37 leden van Indoor Bowls Club (IBC) Maasdijk die deze ochtend in het nieuw gestoken zijn. Dankzij hun vaste sponsor Ruitenburg Adviseurs en Accountants in Maasdijk spelen ze voortaan in het blauw, waar dit voorheen nog rood-zwart was. Vooral een keuze van de vrouwen, licht voorzitter lid Aad Middelburg toe. “Het bestuur heeft samen over de nieuwe kleur nagedacht.”

Sponsor

Aan de voorkant van het T-shirt staat hun vertrouwde logo. Op de achterkant de naam van hun sponsor. Ronald Steenks, bestuurder bij Ruitenburg Adviseurs en Accountants: “We vinden het hartstikke fijn dat we dit weer mogen doen. We steunen en stimuleren graag lokale verenigingen, van alle leeftijden; jong tot oud”, aldus de geboren en getogen Maasdijker. Zo sponsort Ruitenburg ook gymnastiekvereniging KDO en de plaatselijke korfbal- en voetbalclub. Bovendien zijn ze hoofdsponsor van de jaarlijkse Ruitenburg Run Maasdijk. “IBC Maasdijk is wel ‘onze’ vereniging met de oudste leden.”

Bowlsclub

Bowls is dan ook een sport die bij uitstek gespeeld wordt door gepensioneerden, vertelde oudste lid en mede-oprichter Arend Koornneef (90 jaar) onlangs in een interview met Nieuwsblad Westland. Met elke week competitiewedstrijden, twee grote toernooien per jaar en een jaarlijks drukbezochte ledenactiviteitendag, floreert IBC Maasdijk meer dan ooit. De club telt 42 leden. Daarmee is de capaciteit van de bowls-matten optimaal benut.  

Het blauw van de clubshirts staat de clubleden goed. En voorlopig zullen ze deze kleur nog wel even dragen: eerst op de komende toernooien, op 13 april en 7 september. En op het grote interne toernooi op 3 oktober. “De shirts gaan minimaal tien jaar mee,” weet Aad Middelburg uit ervaring. IBC Maasdijk is dus helemaal klaar voor het komende decennium!