Sinterklaas in Alkmaar: dit moet je weten

Algemeen
Intocht Alkmaar 2019.
Intocht Alkmaar 2019. (Foto: Vincent de Vries)

ALKMAAR - Hij komt, hij komt! Nog even en dan is Sinterklaas terug in Nederland. En hoe?! Zaterdag 13 november is de sinterklaasintocht en zet hij voet aan wal in Alkmaar, mét Pieten nieuwe stijl. Daarnaast is de Sinterklaasfilm ‘Trammelant in Spanje’ opgenomen in de gemeente Alkmaar én transformeert de Grote Kerk tot een Pietenhuis. Lees hieronder alle informatie over Sinterklaas in Alkmaar.

Intocht Alkmaar 2021

Sinterklaas komt rond 13.45 uur aan bij het Voormeer. Vanaf dat punt loopt de route via de Limmerhoek, Laat, Koorstraat, Langestraat, Mient en Waagplein. Het moet een doorloopevenement zijn, dus er is geen podium om de kinderen toe te spreken. Wel is er een geluidsinstallatie die met de stoet meegaat dus de kinderen kunnen Sinterklaas wel horen. Via de Ringersbrug neemt de stoet ook nog een kijkje op Overstad.”

Wat: Intocht Sinterklaas Alkmaar Centrum

Waar: Voormeer, nabij Accijnstorentje

Wanneer: zaterdag 13 november 

Tijd: 13:45 uur

Sint in De Mare en De Hoef

Sinterklaas zal ook weer De Mare bezoeken. Daar arriveert hij om 15.00 uur, aan de kant van de Xenos. Na de Mare is Sinterklaas rond 16.15 uur in winkelcentrum De Hoef.

Pietenhuis Alkmaar

De Grote Kerk in Alkmaar vormt vanaf 21 november het decor voor een enorm pietenhuis. Kinderen kunnen 21, 27, 28 november en 4 december tussen 10.30 uur en 18.00 uur meewerken aan de voorbereidingen voor Pakjesavond. Zondag 5 december is het geopend van 10.30 uur tot 16.30 uur. In een volledig omgetoverde kerk worden er cadeautjes ingepakt, geoefend op daken en houdt Sinterklaas ondertussen in de gaten of alles goed verloopt. Binnenkort staat er voor de Grote Kerk een grote rode brievenbus. Hier kunnen alle kinderen hun tekening, verlanglijstje of brief in stoppen, zodat de pieten daar in Het Grote Pietenhuis alvast mee aan de slag kunnen. Meer informatie en tickets via www.hetgrotepietenhuis.nl.

De Grote Kerk Alkmaar wordt omgetoverd tot een groot Pietenhuis. (Foto: aangeleverd)

Trammelant in Spanje

Trammelant in Spanje. Dat is de titel van een nieuwe sinterklaasfilm die vanaf 6 oktober in de Nederlandse bioscopen draait. Martien Meiland en Lennart Driessen maken hun filmdebuut in de film. Vanaf 6 oktober is de film te zien in de Nederlandse bioscopen, waaronder VUE Alkmaar. 

Trammelant in Spanje is opgenomen in De Rijp. (Foto: aangeleverd)

Als de boeven Mammie en Stan uit de gevangenis komen, besluiten ze wraak te nemen op Sinterklaas. Want hij heeft er tenslotte voor gezorgd dat ze daar terecht zijn gekomen. Ze reizen af naar Spanje om ervoor te zorgen dat Sinterklaas niet naar Nederland kan komen. Lukt het Sinterklaas en de Pieten om op tijd in Nederland te komen of zijn Mammie en Stan ze te slim af?
Robert ten Brink speelt ook in de nieuwe familiefilm Trammelant in Spanje. Zowel voor Martien Meiland, die de rol van kasteelheer op zich neemt, als Lennart Driessen die de rol speelt van wethouder van Vleuten op zich neemt, is dit de eerste keer dat zij te zien zijn op het witte doek. Bovendien kruipt voormalig nieuwslezeres Noraly Beyer in de huid van Burgemeester in de nieuwe familiefilm. Verder zijn er onder anderen rollen weggelegd voor Peter R. De Vries (rechercheur) en Chris Tates (Hugo Hoofdpiet). Net als in de voorgaande De Grote Sinterklaasfilms vertolken Pamela Teeves en Filip Bolluyt opnieuw de rol van Mammie en Stan.

Afbeelding
Afbeelding