Wandelestafette tijdens de week tegen eenzaamheid

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

REGIO - Je kunt alleen zijn, maar je hoeft je niet eenzaam te voelen. Tijdens de Week tegen Eenzaamheid, van 29 september tot en met 6 oktober, werken we samen met de BUCH Welzijn organisaties aan het doorbreken van het taboe op eenzaamheid. De buurtsportcoaches van Holland Sport houden deze week, in samenwerking met Sport-Z, de Week van de Verbinding met een wandelestafette door alle BUCH-gemeenten.

Veel ouderen, maar ook jongeren zijn eenzaam. Hier wordt te weinig over gesproken, terwijl je deze trend goed kunt doorbreken. Door eenzaamheid te signaleren, in beweging te komen en de verbinding te zoeken. Met de Week van de verbinding willen de buurtsportcoaches van Holland Sport samen met Sport-Z in de BUCH-gemeenten inwoners ervan bewust maken dat er veel eenzaamheid is en dat je er iets aan kunt doen. Het thema dit jaar is wandelen. Daarom hebben we een wandelestafette georganiseerd, dwars door alle BUCH-gemeenten.

Geef het stokje door

Iedereen kan deelnemen aan de wandelingen. Vooraf aanmelden is niet nodig en deelname is gratis. Bovendien word je uitgenodigd iemand mee te nemen die mogelijk wel wat gezelschap kan gebruiken.
Wandelen in Egmond: vrijdag 30-9, 10.30- 11.30 uur, verzamelen bij parkeerterrein zijkant Oude Schulpweg (oostkant), Egmond-Binnen
Schoorl Ontmoet: maandag 3-10, 10.00-11.00 uur, verzamelen bij vv Duinrand S, Smeerlaan 2H.
Bergen Ontmoet: dinsdag 4-10, 15.30-16.30 uur, verzamelen bij vv Bergen, Sportpark de Kiefthoek, Groeneweg 5.
Heiloo Ontmoet: dinsdag 4-10, 12.30-14.00 uur, verzamelen bij AV Trias, Maalwater 1.
Uitgeest Ontmoet: woensdag 5-10, 11.00-12.00 uur, verzamelen bij MHCU Uitgeest, De Koog, Niesvenstraat 16.
Castricum Ontmoet: woensdag 5-10, 13.00-14.00 uur, verzamelen bij FC Castricum, Noord-End, De Bloemen 2A.

We zien je graag bij één of alle wandelingen, samen met je wandelmaatje of alleen. Samen hoeft niemand eenzaam te zijn.

Voor meer informatie over de wandelingen kunt u contact opnemen met de bewegingscoördinator Sander Kager via s.kager@sport-z.org / 06-38326768. Of kijk op de website van Sport-Z: www.sport-z.org/weektegeneenzaamheid