Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Kunst bij Galerie De Kapberg

Algemeen

EGMOND AAN DEN HOEF - Galerie De Kapberg toont - vanaf vandaag 30 september - fraaie illustraties, tekeningen, keramiek, stempels en houtdraaiwerk. De gloednieuwe tentoonstelling is te zien van 30 september tot en met 6 november op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. Kom ook langs aan de Slotweg 17 in Egmond aan den Hoef.

Nel Punt is 14 jaar geleden naast haar carrière als grafisch ontwerper begonnen met houtdraaien. De precisie en aandacht voor ontwerpen en typografie handhaaft ze nu ook in het werken met hout. Ze maakt uiteenlopende objecten, zoals grote elegante schalen, fraaie dekseldozen en sierlijke doosjes. Het zijn kleinodiën die in een hand passen en met hun zacht oppervlak een hoge aaibaarheidsfactor hebben. Speciaal voor deze expositie maakte zij een collectie ‘komtollen’ van verschillende houtsoorten en in verschillende maten.

Daphne Louter maakt mooie boekillustraties van het boek De Geheime Tuin van Frances Hodgson Burnett. Het verhaal verscheen al in 1911 als feuilleton in de Verenigde Staten en werd later een beroemd kinderverhaal in een boek. De Nederlandse uitgever Lemniscaat geeft het nu uit met de mooie illustraties van Daphne. ze werd opgeleid aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag voor druktechnieken en verhuisde naar Edinburgh voor de opleiding illustratie en ze gaf daar ook les aan de kunstacademie. Nu woont ze weer in Nederland. Ook haar boek “kijk konijnen” is bijzonder.

Gertie Jaquet is met keramiek en stempels in de galerie aanwezig. Ze snijdt haar stempels meestal uit een simpel gummetje en dat zien we hier in de vitrine. In juni 2017 verscheen haar boek Stempelen! waarin ze stap voor stap uitlegt hoe je zelf je eigen stempels kunt maken en wat je er allemaal mee kunt doen. Dit boek is te koop tijdens de tentoonstelling. De keramiek van Gertie bestaat uit potten en vazen, borden en hangers, maar bovenal is haar “family of man” te bewonderen, ruim 50 kleine bustes van verschillende mensen in een vitrine. Verder zijn er van haar ook nog posters en risoprints te zien. Gertie geeft tijdens Kinderboekenweek 2022 (5 okt. – 16okt.) een workshop op Kindcentrum De KIEM (basisschool) in Egmond aan den Hoef.

Maartje Jaquet exposeert met tekeningen en collages. Tekeningen en portretten van allerlei mensen in onder andere Amsterdam, New York, Suriname en Japan, gemaakt met pen en aquarel. Voor haar collages combineert ze met schaar, lijm en plakband afbeeldingen uit oude boeken tot nieuwe, surrealistische beelden. Ze ging in 2019 op uitnodiging van de Surinaamse kunstenaar Rinaldo Klas een maand als Artist in Residence werken in Paramaribo en omgeving en vond dat ze die gelegenheid moest aangrijpen om mensen eerst aan te spreken en toestemming te vragen of ze hen mocht tekenen. Dat werd een serie portretten, ‘Mensen aan de Waterkant’, Als gevolg van de tijd in Suriname is ze, sinds 2020, bezig met een groot project over Keti Koti. Dit herdenkt de afschaffing van de slavernij in Suriname op 1 juli 1863. Keti Koti wordt jaarlijks in Amsterdam herdacht op 1 juli. In Galerie De Kapberg wil ze vooral veel tekenwerk laten zien, schetsen en schetsboeken uit Japan, Marokko en portretten uit Suriname, een deel van het Keti Koti Project.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.galeriedekapberg.nl

Afbeelding
Aan de slag voor het Vergeten Kind Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
ST Adelbert laat tegenstander blauwwit kleuren Algemeen 7 dec, 18:25
Afbeelding
TTV Duintreffers hyacintbollenactie Algemeen 7 dec, 18:06
Afbeelding
Verloren sinterklaascadeau ‘zoekt’ Hans Raadsel 7 dec, 14:07
Afbeelding
Vader Sven zamelt geld in om het leven van zieke dochter Maud te redden Algemeen 7 dec, 10:53
Afbeelding
Beweegprogramma ‘Bergen Ontmoet’ in gymzaal Zakedijkje Algemeen 6 dec, 16:40
Afbeelding
Op weg naar een rookvrije generatie, dus ook zonder ‘vapen’ Algemeen 6 dec, 14:15
Afbeelding
Aan tafel met... verhalen voor en door inwoners van Egmond Algemeen 6 dec, 13:57
Afbeelding
Kerstsfeer bij Postaanzee Algemeen 6 dec, 13:17
Afbeelding
A-team Oranje krijgt steeds meer kleur tijdens WK Qatar Oranje 6 dec, 13:08
Afbeelding
Ar Keltia in Het Witte Kerkje Algemeen 5 dec, 13:32
Afbeelding
Origineel of namaak? Column HVB 4 dec, 11:38
Afbeelding
Inschrijving geopend voor WereldLichtjesDag Algemeen 3 dec, 10:37
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Bergen

Op Rodi Bergen volg je het laatste nieuws uit Bergen. Rodi Bergen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Bergen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Bergen in je mailbox.