Bestuurswisseling Duinstichting

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Voorzitter Kees de Bakker en secretaris Lammert Mesken van de Stichting ter behoud van het Schoorlse- en Noord-Kennemerduin-gebied (Duinstichting) nemen gas terug en hebben per 1 april hun functie neergelegd.

Ze werkten de bijna afgelopen drie jaar als hechte eenheid samen en namen deel aan de evaluatie van het nieuwe beheerplan van de provincie. Oud-voorzitter Joke Volkers neemt vanaf heden de voorzittershamer waar. Zij is een van de zeven initiatoren van de actiegroep Schoorlse Bos moet Blijven, later omgezet in de Duinstichting, die hierbij een oproep doet aan mensen die het bestuur wil versterken. Wie interesse heeft, kan schoorlsebosmoetblijven@hotmail.com schrijven.

Kees de Bakker organiseerde de protestpicknick van de Duinstichting op 12 maart jl. in Bergen aan Zee, waar meer dan 130 mensen aan deelnamen. De picknick haalde het landelijk nieuws bij het NOS Journaal op NPO 1-tv en -radio. Kees blijft actief als columnist voor het Bergens Nieuwsblad en maakt met Arian de Rijk deel uit van de historische werkgroep beeld en wandelroute Teun de Jager (waarover 12 april meer nieuws). Ook houdt hij deze zomer voor de zevende keer de literaire wandeling door Groet vanuit camping Eldorado. En bespreekt hij met medewerkers boeken voor Conserve’s Leessite (met 344 besproken boektitels).