Opnieuw ruime nederlaag Egmondia

De komende twee wedstrijden zijn voor Egmondia van cruciaal belang
De komende twee wedstrijden zijn voor Egmondia van cruciaal belang Foto: Kees Kager

EGMOND AAN ZEE - Opnieuw een verliespartij voor Egmondia, ditmaal verloor de ploeg met 6-1 bij S.V.A.

Door: Kees Kager

‘’Na weer een verliespartij van Egmondia mag men langzamerhand de conclusie trekken dat de Egmonders over een te krappe selectie beschikken. Elke week weer wordt trainer Tristan Ooms geconfronteerd met afzeggingen van basisspelers, waardoor het voor hem steeds moeilijker wordt om een acceptabel elftal in het veld te brengen. Dit brak Egmondia in de wedstrijd tegen S.V.A. opnieuw op. Toch openden de blauwwitten de score in de 8ste minuut. Toen een hoge bal in de 16 verkeerd werd beoordeeld door de keeper van de thuisclub. Hij twijfelde tussen het leer uit de lucht te plukken of weg te stompen. Door die twijfel kwam de bal in de buurt van Daan Groot die met een halve omhaal schitterend scoorde. S.V.A. zette de wedstrijd daarna meteen naar de hand al duurde het nog bijna een half uur voor de gelijkmaker op het scorebord kwam te staan. Daarvoor haalden Jip van der Himst en later Dennis Blaauboer nog inzetten van de lijn. Een makkelijk gegeven penalty leverde een 1-1 stand op, waarna de thuisclub vlak voor rust de leiding nam. Na een miscommunicatie tussen Jip van der Himst en keeper Roy Broertjes viel de bal op het hoofd van een aanvaller en dit betekende 2-1.

Vlak na rust werd het 3-1 toen vanuit een voorzet van rechts de S.V.A. spits ongehinderd kon inkoppen. Na dit doelpunt leek Egmondia wat meer grip op de wedstrijd te krijgen en voetbalde men meer richting doel van de tegenstander, maar verder dan een pegel van Justin Recourt op de lat kwamen de “derpers” niet. Dat Egmondia daardoor veel ruimte weggaf was inherent aan de speelwijze, maar hiermee speelden ze tegenstander wel in de kaart. Zij speelden dit met speels gemak uit, waardoor er opnieuw een blamerende einduitslag van 6-1 op het scorebord kwam te staan. De komende twee wedstrijden zijn voor Egmondia van cruciaal belang. Donderdagavond Vrone uit en tweede paasdag de Rijp thuis.’’