SHO draagt werkzaamheden over

Nieuws
Vanaf links op de foto: Herman Flens, wethouder Niels Bonenkamp, burgemeester Polak, Joke Wals, Marja Buijs, Cor Molenaar en Rosemarijn Dral
Vanaf links op de foto: Herman Flens, wethouder Niels Bonenkamp, burgemeester Polak, Joke Wals, Marja Buijs, Cor Molenaar en Rosemarijn Dral (Foto: Barbara van Wijk)

OOSTZAAN - De Stichting Hulpdienst Oostzaan (SHO) heeft al haar activiteiten per 1 januari jongstleden overgedragen aan de Stichting WelzijnWonenPlus, Wethouder Niels Bonenkamp bedankte de bestuursleden van de stichting afgelopen maandag persoonlijk voor hun jarenlange vrijwillige inzet.  

Al vanaf 1973 is de Stichting Hulpdienst Oostzaan een begrip in Oostzaan. Al die jaren heeft deze organisatie een belangrijke rol gespeeld in het ondersteunen van ouderen en kwetsbaren in de samenleving. De organisatie werd tot nu toe draaiend gehouden en gerund door talloze vrijwilligers, die fantastisch werk hebben gedaan en dat nog steeds doen voor iedereen die praktische hulp behoeft. 

De SHO zorgde ervoor dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen, als professionele hulp nog niet echt nodig was. Dit soort voorzieningen voor alle inwoners, ook voor diegenen die wat meer zorg en aandacht nodig hebben, maakt een dorp tot een fijne plaats om te wonen. Al die jaren stond de SHO. klaar om bijvoorbeeld voor iemand een boodschapje te doen, een klusje, een bezoekje, of begeleiding naar het ziekenhuis en dergelijke. 

Nieuw tijdperk

Per 1 januari is er echter een nieuw tijdperk aangebroken. De SHO heeft al haar activiteiten per die datum overgedragen aan de Stichting WelzijnWonenPlus, die de werkzaamheden met dezelfde inzet en met dezelfde vrijwilligers gaat voortzetten. De organisatie WelzijnWonenPlus gelooft namelijk stellig in een samenleving waarin mensen er voor elkaar zijn, een wereld waarin we omzien naar elkaar en elkaar helpen als dat nodig is.

Voor de inwoners van Oostzaan verandert er feitelijk helemaal niets. Nog steeds kan men rekenen op hulp en bijstand, nu echter van de Stichting WelzijnWonenPlus. Er wordt feitelijk al sinds twee jaar samengewerkt en over de continuïteit hoeft niemand zich zorgen te maken. Daarover zijn afspraken gemaakt. Ook Tafeltje Dekje wordt ongewijzigd voortgezet, dus de maaltijdverzorging vindt ook gewoon doorgang als altijd. 

Vergrijzing is een probleem

Wethouder Niels Bonenkamp is blij met deze bundeling van krachten. Hij bedankte maandag 31 januari het bestuur van de SHO en roemde de inzet van alle betrokkenen. Maar hij sprak ook de hoop uit dat er ook toekomstig voldoende vrijwilligers bereid zijn deze taken te vervullen. De vergrijzing is een probleem, en daarom hoopt hij dat er zich nieuwe mensen zullen melden. 

Ook de voorzitter, Herman Flens, benadrukte dat de hulpverlening staat en valt met de inzet van vrijwilligers. Doordat ouderen steeds langer thuis blijven wonen, is het belangrijk om het vrijwilligerswerk verder uit te bouwen. Daarvoor heeft de organisatie altijd vrijwilligers nodig. Wil jij je structureel inzetten, of incidenteel, of wil jij je alleen voor specifieke taken verdienstelijk maken? Alle hulp is welkom. Je kunt je opgeven bij WelzijnWonenPlus. Ook als je maar weinig tijd hebt, ben je als vrijwilliger ontzettend welkom. Bekijk de website (www.welzijnwonenplus.nl) en de facebookpagina, kom langs op het Sociaal Plein in het gemeentehuis of bel 06-10019676.