De sporen van Twiske-recreanten

Nieuws
Wie ruimt dit op?
Wie ruimt dit op? (Foto: Barbara van Wijk)

OOSTZAAN - Het Twiske wordt op warme dagen overspoeld door zonaanbidders. Iedereen wil genieten van de vrijheid in dit heerlijke gebied en dat kan ook, er is ruimte genoeg voor iedereen. 

Er wordt lekker gesport, gezwommen, gebadmintond enzovoort. Ook barbecueën is een van de populaire bezigheden in het veld. ’s Avonds en daags daarop zijn de sporen echter duidelijk waarneembaar: men heeft genoten en ‘na ons de zondvloed’ want op vele plekken ligt de troep hoog opgestapeld. Daar mogen anderen van genieten.

Hele barbecues worden achtergelaten, lege flessen, kooltjeszakken, enzovoort. Er ligt meer rotzooi naast de vuilnisbakken dan erin. Vuilniszakken zijn door vogels kapot gekrabd waardoor de inhoud lekker verspreid is over het veld. Wie ruimt dat op? Niet degenen die het veroorzaken, die hebben er lak aan. Zoek het maar uit. Zou een Twiske-verbod helpen? Waarschijnlijk niet. Wat dan wel? Waarschijnlijk niets, of toch? Wie weet helpt een vriendelijk verzoek om het aloude spreekwoord in acht te nemen: “Laat niet als dank voor het aangenaam verpozen, achter u liggen de schillen en de dozen.” 

Barbara van Wijk