Gevarieerd zondagmiddagconcert

Uitgaan
Warme klanken.
Warme klanken. (Cartoon Arend van Dam))

LANDSMEER - De serie Zondagmiddagconcerten in Dorpshuis Het Wapen van Landsmeer wordt op 5 februari hervat met een optreden van het TRIO 258. Daar zit een bekend gezicht tussen: cellist Leonard Besseling komt uit Landsmeer.

Het betrekkelijk jonge TRIO 258 wordt verder gevormd door pianiste Lestari Scholtes en violist Eduardo Paredes Crespo. Drie bevlogen musici met een rijke ervaring in de kamermuziek. Het trio trad op in onder meer het Concertgebouw Amsterdam, Tivoli Vredenburg Utrecht en het Muziekgebouw Eindhoven, in diverse Radio4-programma’s en op het Storioni Festival. Ook was het trio te horen bij Podium Witteman op NPO 2.

Het repertoire van het trio varieert van Haydn tot Schedrin, met bijzondere aandacht voor het romantische pianotriorepertoire. Zo toerde TRIO 258 onlangs door Nederland met onder andere het zeer zelden gespeelde en grootse tweede pianotrio van Sergei Rachmaninoff. In januari 2023 verscheen de debuut-cd van het trio met uitsluitend werken van Rachmaninoff.

Het concert begint om 14.00 uur. Toegang € 15,00. Kaarten Bruna Landsmeer, Dorpshuis het Wapen van Landsmeer, voor aanvang aan de zaal.