Oostzaan goed vertegenwoordigd op Jeugd WK Trampolinespringen

Sport
Jorja in actie.
Jorja in actie. (Foto: Aangeleverd)

BAKU/OOSTZAAN - Jorja Visser (16) en Maura de Vos (19), allebei uit Oostzaan en lid van de Alkmaarse trampolinevereniging Triffis, hebben afgelopen weekend in Baku hun debuut gemaakt op het Jeugd WK Trampolinespringen. Het was wel even een reisje, naar de hoofdstad van Azerbeidzjan, maar het was de moeite waard.

Jorja kwam uit in de klasse 15/16 jaar op de WAGC (World Age Group Competition), het jeugd Wk trampolinespringen. Ze was wel zenuwachtig maar sprong een heel goed verplichte oefening. Bij de keuze-oefening werd een sprong aangepast waardoor er niet vijf maar vier dubbele salto’s in zaten. De oefening verliep verder wel goed en Jorja was tevreden over het resultaat. Beide individuele oefeningen netjes uitgesprongen. In de einduitslag is Jorja hiermee op de vierenveertigste plaats geëindigd.   

De synchroonwedstrijd sprong Jorja samen met Megan Brouwers van Flik Flak (Den Bosch). Het begin van de oefening ging mooi gelijk. Helaas kwam Jorja na de vijfde sprong te dicht aan de zijkant van de trampoline en kon ze de zesde sprong niet meer inzetten. Heel jammer. Uiteindelijk eindigde het duo op de negentiende plaats.  

Mooi WK-debuut

Het WK was voor haar een hele ervaring. Vooraf was er de spanning of het niet afgelast zou worden of dat een positieve coronatest roet in het eten zou gooien. Daarnaast was het de eerste internationale wedstrijd sinds lange tijd. Ze kijkt terug op een mooi WK-debuut. Een prachtige wedstijd ervaring en gelukkig kon ook Baku zelf nog even kort bekeken worden. Nu weer doortrainen en op naar een volgend toernooi. Hopelijk laat die niet weer meer dan anderhalf jaar op zich wachten. 

Jorja: “De sfeer in het team was goed, iedereen moedigde elkaar aan. Ook was het heel gezellig met alle andere springers van het Nederlandse team maar ook de teams van andere landen. Het was een unieke ervaring. Ik ben blij dat ik dit heb mogen meemaken.” 

Maura de Vos

Ook Maura de Vos kijkt met een tevreden gevoel terug op haar deelname aan het Jeugd WK Trampolinespringen in Azerbeidzjan. “Mijn individuele wedstrijd ging heel goed! Heb gedaan wat ik moest doen, dus ik heb mijn doel bereikt. Ik ben op een drieëndertigste plek geëindigd, en daar ben ik heel blij mee. Ik kwam met kippenvel van de trampoline af, omdat ik zo blij was da ik het had uitgesprongen.”

Op het onderdeel Synchroon werden Maura en haar teamgenote Sophie twaalfde.

Om de kosten zoveel mogelijk te dekken heeft Maura een crowdfundingsactie opgzet. Met succes. “Ik wil graag alle donateurs bedanken die mij hierin hebben gesteund. Daar ben ik echt heel dankbaar voor.”

Maura gaat nu hard trainen voor de NK Teams in Oss, die plaatsvinden op 11 december.

Maura (rechts) met haar teamgenote Sophie.
Jorja Visser