Youp van 't Hek bij Cultureel Bergen

Algemeen
Maya Link in gesprek met Youp van 't Hek.
Maya Link in gesprek met Youp van 't Hek. (Foto: Fred Peerdeman)

BERGEN - "Ik was twee keer bijna dood – vier jaar geleden en twee maanden geleden door corona; dit jaar wordt mijn laatste oudejaarsconference en ik wil een allerlaatste optreden in Carre op de dag dat ik zeventig word, 28 februari 2024", aldus Youp van 't Hek. In de vijfde aflevering van Cultureel Bergen ontmoet Maya Link de schrijver en cabaretier. Ook zangeres Marianne Selleger is van de partij. Zij vertellen wat de gevolgen zijn van corona binnen werk en privéleven.

Youp van ’t Hek (66) heeft sinds 1996 een vakantiehuis is Bergen waar hij geniet van de rust en de schoonheid van de omgeving. Hij vertelt Maya dat hij na zijn laatste optredens in Carre dit jaar corona heeft opgelopen en hoe hij daarvan is hersteld. Hij pakt zijn werk weer op door te starten met kleine voorstellingen die leiden tot de samenstelling van zijn laatste Oudejaarsconference dit jaar. Daarnaast wil hij heel graag een laatste flamboyante voorstelling op zijn zeventigste verjaardag, 28 februari 2024, waarna hij zal stoppen met optreden.

Cabaretier Youp van 't Hek wil stoppen op zijn zeventigste verjaardag

Marianne Selleger

Marianne Selleger, klassiek geschoolde operazangeres en zang-coach, geboren en getogen in Bergen, zag haar boekingen mislopen toen bekend werd dat het coronavirus via de stem overdraagbaar is. Sindsdien treedt zij op voor verpleeghuizen en zingt voor een lege Bergense Ruïnekerk tijdens de zondagse diensten.

Kamp Schoorl

In de reportages is te zien hoe bouwhistoricus Rob de Vries zijn licht schijnt op bouwwerken in Egmond en hoe beeldend kunstenaar Marlijn Franken haar tuin boven het wereldtoneel heeft verkozen.

Ook horen luisteraars meer over het bijzondere, onbekende verhaal van Kamp Schoorl, 75 jaar na de bevrijding en we nemen een kijkje in de radiostudio van RTV 80 bij Karin van Bodegom met haar nieuwe boekenprogramma.

Cultureel Bergen is een circa 25 minuten durend programma, dat wordt uitgezonden door RTV 80 op vrijdag en zaterdag via Flessenpost en social media.

Cultureel Bergen.