Presentatie Bergense kunsttas 2020

Algemeen
Afbeelding
(Foto: © Habrofotografie / Hans Brouwers)

BERGEN - Dinsdag 11 augustus is de nieuwe Bergense Kunsttas onthuld door burgemeester Rehwinkel. In het bijzijn van Maan die de tekst dit jaar heeft verzorgd en Mascha Dik die de Ruïnekerk vereeuwigde werd de tas, op het zomerterras bij de Lamoraal aan de voet van de Ruïnekerk gepresenteerd.

De initiatiefneemsters Diana Meijers van verfhuis Meijers lijsten en Marije van Veen van Accolade Makelaars zijn enorm trots dat het wederom gelukt is om een mooie tas te produceren. Sinds 2016 verschijnt de tas jaarlijks in hun beheer. Zij namen het initiatief omdat de tas die voorheen door de VOB werd verzorgd er een aantal jaren niet, maar de vraag er wel was. Zij maken zelf de selectie van kunstenaars, kleur en vormgeving. Peter van Wonderen giet alles in een drukklare vorm. 

Ieder jaar verwisselen er zo’n 5.000 tassen van eigenaar. Het leuke is dat je de tas in zijn vele varianten dagelijks terugziet in het dorp. Hij is buiten multi-gebruiksvriendelijk  ook behoorlijk duurzaam en een goed alternatief voor plastic boodschappentasjes. De tas gaat via toeristen ook het (buiten-)land in en draagt zo bij aan de bekendheid van het dorp. 

Door de advertenties van een aantal plaatselijke mede-ondernemers en de K10D  is het mogelijk dat hij voor slechts € 2,- kan worden verkocht. De tas is te koop bij de initiatiefneemsters en diverse andere Bergense ondernemingen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding