Wat is het verschil tussen een ‘normale’ computer en een game computer

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pixabay)

De tijd waarin alleen kinderen en tieners videogames speelden is allang voorbij. Tegenwoordig zijn videospelletjes populair bij zowel de jeugd als bij volwassenen. Helaas nemen de moderne online games ook veel ruimte in beslag op je computer. Het is daarom niet slim om te gamen op de computer die je ook gebruikt voor werk of school. Om ervoor te zorgen dat je optimaal kunt genieten van het gamen, zijn er namelijk speciale gaming pc’s ontwikkeld. Dit zijn computers die gespecialiseerd zijn in videogames, waardoor je bijvoorbeeld minder last hebt van laadtijden én het vastlopen van de videogames. Toch twijfelen nog veel mensen over de aankoop van zo’n game computer. Een game computer van Computer-bestel.nl is namelijk nogal een grote investering. In dit artikel lees je alles over de belangrijke verschillen tussen een ‘normale computer en een game computer.

De processor

In iedere computer zit een processor verstopt. Deze processor bepaalt voor een groot deel de snelheid van je computer, en dus ook de snelheid van je online games. Hoe hoger het vermogen van de processor, hoe sneller je computer draait. ‘Normale’ computers hebben voldoende aan een normale processor, maar wanneer je jouw computer vaak gebruikt voor het spelen van spelletjes is het slim om te kiezen voor een processor met meer vermogen. Dit zorgt ervoor dat jouw computer snel veranderingen waarneemt in het spel, waardoor jij sneller kan reageren dan bijvoorbeeld je tegenstanders. Het spelen op een gespecialiseerde gaming pc kan dus niet alleen je spelplezier vergroten, maar ook jouw winkansen in veel games aanzienlijk verhogen.

De videokaart

De graphics van videogames hebben in de afgelopen jaren een enorm sprong in kwaliteit doorgemaakt. Tegenwoordig zijn spelletjes dan ook voorzien van de meest prachtige beelden, waardoor de spelbeleving enorm is gestegen. Het nadeel van deze interactieve graphics is dat deze kwaliteit veel vergt van een computer. Om bewegende beelden op hoge kwaliteit weer te geven heb je namelijk een krachtige videokaart nodig. Deze videokaart verwerkt alle visuele elementen die op jouw beeldscherm voorbij komen, en geeft ze weer op het scherm. Wanneer je videogames speelt op een normale computer kan het daardoor gebeuren dat beelden óf laat, óf langzaam worden weergegeven. De videokaart in een gaming PC is vele malen sterker, wat ervoor zorgt dat de graphics soepeler op je beeldscherm bewegen.

Het uiterlijk van de computer

Een game pc verschilt niet alleen vanbinnen van een gewone computer, maar ook het uiterlijk van een game pc is vaak compleet anders dan die van een normale computer. Er word door producenten én aanbieders namelijk veel strenger gelet op visuele elementen. Zo bieden gespecialiseerde bedrijven zoals computer-bestel.nl bijvoorbeeld speciale systeemkasten aan. Deze kasten worden rondom de computer gebouwd en zijn vaak uitgerust met allerlei spannende extra’s, zoals raampjes en lichtgevende onderdelen. Daarnaast beschikken veel gaming computers over een lichtgevend toetsenbord, wat ervoor zorgt dat je ook ‘s nachts kunt spelen! Al deze extra’s geven een nieuwe dimensie aan de game ervaring. Het kopen van een game computer is dan misschien een behoorlijke investering, maar het betaalt zich vrijwel direct terug in speelplezier.

 (Dit artikel valt buiten de redactionele inhoud van Rodi Media)