Renate Huibers met de drie nieuwe boekjes over Zilver de zeehond.
Renate Huibers met de drie nieuwe boekjes over Zilver de zeehond. ((Foto: Aangeleverd))

Drie nieuwe boekjes van 'Zilver de zeehond'

SCHOORL - Na het succesvolle kinderboekje 'Zilver de zeehond gaat terug naar zee' komt illustrator en schrijfster Renate Huibers uit Schoorl nu met drie nieuwe boekjes in de serie Zilver de zeehond. De vrolijke en kleurrijke boekjes op rijm, zijn gemaakt voor peuters en kleuters en gaan over een behulpzaam, maar ook ondeugend zeehondje met een zilverkleurige vacht.

Zilver is in 2012 ontstaan uit tekeningen die Renate voor haar twee dochtertjes maakte. Het figuurtje van het zilverkleurige zeehondje sprak zo tot de verbeelding, dat ze besloot om er een boekje van te maken. "Het is zo leuk om dit zeehondje te tekenen, dat ik al snel voldoende tekeningen had om ook een serie wenskaarten van Zilver de zeehond uit te geven", aldus Renate. "Naast het boekje werden ook de wenskaarten enthousiast ontvangen door het publiek, daarom heb ik begin dit jaar besloten om nog een aantal boekjes met avonturen van Zilver de zeehond uit te geven, zodat de peuters en kleuters kunnen genieten van meer avonturen van Zilver de zeehond."

In het eerste boekje woont Zilver nog in het circus, maar kiest uiteindelijk toch voor de zee. In de drie nieuwe boekjes vermaakt Zilver zich op het strand. In het boekje 'Zilver de zeehond speelt verstoppertje' zoekt Zilver iemand om mee te spelen, maar of dit lukt? Het boekje 'Zilver de zeehond en de kleine zeehond' gaat over een verdwaalde babyzeehond, die door Zilver wordt gered en in het boekje 'Zilver helpt de schilder' gaat Zilver strandhuisjes schilderen, maar gaat dat wel goed?. De boekjes zijn uitgevoerd met een harde kaft en hebben mooi stevig papier. Ze worden uitgegeven door uitgeverij Mes en zijn te bestellen via de boekhandel en BOL.com.

Meer informatie via zilverdezeehond@kpnmail.nl.

Patricia Smagge
Meer berichten